Mooimakers Coachingstraject Kontich

Coachingstraject Mooimakers: samen maken we de gemeente mooi

Een gezellige gemeente is een propere, mooie gemeente waar we graag wonen. Daarom startte ons lokaal bestuur onder begeleiding van Mooimakers met een coachingstraject van (maximaal) 3 jaar om ons zwerfvuil- en sluikstortbeleid te optimaliseren.

Het doel van dit intensieve coachingstraject is een vermindering van het zwerfvuil en sluikstort in onze gemeente. Naast begeleiding, voorziet Mooimakers hier ook een subsidie voor.

We zetten een effectief én efficiënt zwerfvuilbeleid op

Meten: we monitoren de lokale situatie. Waar is zwerfvuil? Wat zijn de meest vervuilde plekken? Deze plaatsen inventariseren we en volgen we op. 

Plannen: we maken een nieuw vuilnisbakken- en veegplan op, of we evalueren de bestaande plannen en sturen bij waar nodig. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot het weghalen, het bij- of verplaatsen van vuilnisbakkenom het gebruik ervan te verbeteren. 

Doen: er komt een plan van aanpak en we begeleiden ons gemeentepersoneel hierin.

Zo pakken we dit concreet aan

Om bovenstaande theorie in de praktijk te zetten, werken we tijdens het driejarige coachingstraject verschillende actiepunten uit:

Klik op de bovenstaande actiepunten voor uitgebreide informatie en een actuele tussenstand van de uitwerking van deze actiepunten.

Ten gepaste tijde zal een actiepunt voorgesteld worden in toekomstige edities van het infoblad. Hierin leggen we uit hoe we dit punt concreet uitwerken. Zo blijf je steeds op de hoogte en kan je eventueel ook zelf participeren.

Hieronder vind je een aantal acties die we graag in de kijker zetten!