Het veegplan Kontich

Wat is het doel van het veegplan?

Het lokaal bestuur houdt straten en pleinen rein volgens een veegplan. In 2020 werd dit grondig vernieuwd en zijn we hiermee an de slag gegaan. Na een korte evaluatie gaan we hier ook in 2021 mee verder. De te vegen straten werden herbekeken waardoor er niet nodeloos een parkeerbord moet geplaatst worden. Ook werd er bekeken in welke mate de parkeerborden opgevolgd werden.

De bedoeling blijft om alle straten waar geveegd moet worden één keer per jaar met de grote veegwagen proper maken. De straten die gevoeliger zijn voor vervuiling komen meer aan bod.

We hebben het vegen ook gecombineerd . Dus als de veegwagen is langs geweest, komt onze heetwaterunit ook nog langs om het onkruid te bestrijden. Deze wagen rijdt trager en zal je dus pas later op dezelfde dag zien rijden.


Hoe pakken we het veegplan aan?

We hebben de straten van onze gemeente verdeeld in zones. Wanneer de zone met jouw straat aan de beurt komt, zal je er een verkeersbord zien verschijnen om een parkeerverbod aan te geven. Op dat bord kan je ook zien tussen welke uren we komen vegen. Het bord verschijnt minstens 24 u. op voorhand zodat je voldoende tijd krijgt om je wagen te verplaatsen. ’s Avonds na de veegbeurt wordt het bord weggehaald en kan je terug parkeren.

Wat met het parkeerverbod?

Voor straten waarvoor parkeerverbod noodzakelijk is om de veegbeurt te kunnen uitvoeren worden de data van de veegbeurten vastgelegd en meegedeeld (zie hieronder).
Voorlopig rekening we nog op de goede wil van de mensen en dat iedereen graag een proper Kontich heeft. We rekenen er dus op dat er geen wagens zullen staan. Dit zullen we na een half jaar weer evalueren en kijken of er toch verdere stappen nodig zullen zijn.

Hoe kan jij ons helpen?

Hoe kan je nu concreet helpen bij straatvegen? Wel, dat is heel eenvoudig! Het enige dat we van je vragen is om je wagen niet te parkeren in de straten waarin geveegd zal worden. Als je dat wel doet, kan onze veegwagen niet overal komen én niet de hele straat proper krijgen.¬†


Wanneer rijdt de veegwagen waar?

Dinsdag 20 juli:

Waarloosveld
Kerkelei
Jan Baptist Francisstraat
Jan Baptist Van Der Auweralaan
Joannes Van Putplein
Hendrik Van Rietlaan
Prosper De Vochtlaan

Maandag 26 juli:

Oude Baan
Beekboshoek (Tussen Ferdinand Maesstraat en Oude spoorwegbedding)
Kerkevelden
Salviastraat
Pastoriestraat

Dinsdag 27 juli:

Wild Veld
Hoeve-ter-Bekelaan
Schuurveld
Groot Veld
Baanvelden
Reipelveld
Beekse Velden 
Rauwaard
Eertbrugge

Maandag 2 augustus

Altenastraat
Helenaveldstraat
Hoogmolenlaan
Biesaard
Steentjeslaan
Nakkersgoed
Abelenlaan

dinsdag 3 augustus

Edegemsesteenweg - stuk tussen Antwerpsensteenweg en Tinnellaan
Mina Telghuislaan
Pieter Potlaan
De Villermontstraat tussen N171 en Edegemsesteenweg

Woensdag 4 augustus

Bochtstraat
Wipstraat
Pluyseghemstraat
De Villermontstraat tussen N171 en N173
Antwerpsesteenweg tussen Gemeenteplein en N1

Donderdag 5 augustus

Noordstraat
Nieuwstraat
Schoolstraat
Schuttershofstraat
Peter Benoitlaan
Transvaalstraat
Edgard Tinellaan