Het veegplan Kontich

Wat is het doel van het veegplan?

Het lokaal bestuur houdt straten en pleinen rein volgens een veegplan. In 2020 werd dit grondig vernieuwd en zijn we hiermee aan de slag gegaan. Na een korte evaluatie gaan we hier ook in 2023 mee verder. De bedoeling blijft om alle straten waar geveegd moet worden één keer per jaar met de grote veegwagen proper te maken. De straten die gevoeliger zijn voor vervuiling komen meer aan bod. We hebben het vegen ook gecombineerd. Dus als de veegwagen is langs geweest, komt onze heetwaterunit ook nog langs om het onkruid te bestrijden. Deze wagen rijdt trager en zal je dus pas later op dezelfde dag zien rijden.


Hoe pakken we het veegplan aan?

We hebben de straten van onze gemeente verdeeld in zones. Wanneer de zone met jouw straat aan de beurt komt, zal je er een verkeersbord zien verschijnen om een parkeerverbod aan te geven. Op dat bord kan je ook zien tussen welke uren we komen vegen (doorgaans van 8 - 16 u.). Het bord verschijnt minstens 24 u. op voorhand zodat je voldoende tijd krijgt om je wagen te verplaatsen.

Wat met het parkeerverbod?

Voor straten waarvoor een parkeerverbod noodzakelijk is om de veegbeurt te kunnen uitvoeren worden de data van de veegbeurten vastgelegd en meegedeeld. We rekenen erop dat er geen wagens zullen staan in die straten. Auto’s die er toch nog geparkeerd staan kunnen een boete krijgen.

Hoe kan jij ons helpen?

Hoe kan je nu concreet helpen bij straatvegen? Wel, dat is heel eenvoudig! Het enige dat we van je vragen is om je wagen niet te parkeren in de straten waarin geveegd zal worden. Als je dat wel doet, kan onze veegwagen niet overal komen én niet de hele straat proper krijgen. 


Wanneer rijdt de veegwagen waar?

Hieronder kan je de lijst vinden waar er de komende twee weken geveegd zal worden. Er kunnen steeds wijzigingen voorkomen aan de planning, bijvoorbeeld door werken in de straat. Indien er in de straat gewerkt wordt, zal er op dat moment niet geveegd worden. Dit zal niet meteen aangepast zijn op deze pagina maar dit zal ter plaatse zichtbaar zijn door het ontbreken van parkeerborden op dat moment.

Opgelet: deze planning is onder voorbehoud van onvoorziene en weersomstandigheden. 

Maandag 27 maart

Rompelei
Satenrozen
Kartuizersweg
Astweg
Elsbos
Moorstraat

Dinsdag 28 maart

Van Dyckstraat
Rubensstraat
Sint-Martinusplein (parking niet)
Sint-Martinusstraat
Drabstraat
Kongostraat

Woensdag 29 maart

Witvrouwenveldstraat
Cornelis Verhulstlaan
Leiaard
Metsersaard
Korte Keizershoek

Donderdag 30 maart

Vredestraat
Verbrande Hoevestraat
Eikenstraat
Dennenlaan
Beukendreef
Bautersemstraat (Tussen N1 en Meylweg)
Kleine Meylstraat

Maandag 3 april

Pierstraat

Dinsdag 4 april

Keizershoek (Tussen Kruisschanslei en Reetsestraat)

Woensdag 5 april

Meylweg
Beeklaan
Dries
Bosveldlaan
Steenakker
Graaf de Ribeaucourtplein

Donderdag 6 april

Hoge Akker
Philip Romboutslaan
Ganzenbollaan