Boerderijverkoop in Kontich

Boerderijverkoop in Kontich

Op deze pagina vind je een overzicht van de landbouwbedrijven waar je rechtstreeks producten kan aankopen.

Grondsmaak

Grondsmaak is een zelfplukboerderij in de Pauwhoevestraat. Deelnemende gezinnen betalen een jaarlijks lidmaatschap. In ruil hiervoor ontvangen zij een deel van de oogst dat zij zelf mogen plukken. Er is een ruim aanbod van seizoensgroenten en kruiden, allen volledig bio.

Het oogstseizoen 2020 is reeds volzet. Voor deelname in 2021 of 2022 kan je een bericht sturen naar wachtlijstgrondsmaak@gmail.com.

Voor alle andere inlichtingen kan je terecht op grondsmaak@gmail.comĀ 

Grondkleur

Grondkleur is gelegen naast Grondsmaak en werkt volgens dezelfde principes. Deelnemende gezinnen betalen een jaarlijks lidmaatschap en mogen in ruil hiervoor zelf bloemen plukken.

Voor inschrijvingen en meer informatie kan je terecht bij grondkleur@protonmail.com.

Het Groentenhofke

Boer Bart kweekt met veel liefde, en zonder pesticiden, groenten en fruit. Elke week op zaterdag kan je bij hen terecht in de Keizershoek 213 om dagverse producten aan te kopen. Op hun facebookpagina kan je nakijken welke seizoensgroenten er in het aanbod zitten.

Rozenkweker Scheers

Het bedrijf van de familie Scheers kweekt een assortiment 14 rozensoorten. Je kan bij hen terecht tijdens de openingsuren in de thuisverkoop. Buiten de openingsuren kan je nog steeds een mooie bos bloemen verkrijgen dankzij de rozenautomaat die 24/24 open is.

Vrijselhof

Vrijselhof is een boerderij gelegen in de Groeningenlei. Zij willen evolueren naar een zelfvoorzienend, circulair en biologisch bedrijf. Je kan momenteel bij hen terecht voor eieren, en op bestelling voor vleesproducten van konijn en kip.