Boerderijverkoop in Kontich

Boerderijverkoop in Kontich

Op deze pagina vind je een overzicht van de landbouwbedrijven waar je rechtstreeks producten kan aankopen.

Boer en ambacht & Het Groentenhofke

In 2022 is er in Kontich een ecologisch korte keten online bestelplatform opgestart. Via de webshop bestel je lokale en ambachtelijke producten uit de streek. Je bestellingen kunnen op verschillende momenten en locaties worden opgehaald. Ook worden er wekelijks aan huisleveringen gedaan. 

Boer Bart kweekt met veel liefde, en zonder pesticiden, groenten en fruit. In de Keizershoek 213 ben je aan het juiste adres om dagverse producten aan te kopen. Via de website van website van Boeren en ambacht krijg je een overzicht van het assortiment seizoensgroenten en ga je na welke producten rechtstreeks van het veld van boer Bart komen.

Blijf ook up-to-date via de facebookpagina. 

De Eikenhoeve

De Eikenhoeve is een familiaal melkveebedrijf waarin begin 2020 de 4e generatie landbouwers gestart zijn. De drijfveer van de boerderij is de passie voor koeien, waarbij de verzorging van de dieren centraal staat. Gezonde koeien zorgen immers voor de beste producten! De koeien lopen vanaf de lente tot en met de herfst buiten in de wei. In de hoevewinkel kan je terecht voor heerlijke ambachtelijke yoghurt en verse melk.

Meer info over het reilen en zeilen op de boerderij ontdek je op hun facebookpagina.

Grondsmaak

Grondsmaak is een zelfplukboerderij in de Pauwhoevestraat. Deelnemende gezinnen betalen een jaarlijks lidmaatschap. In ruil hiervoor ontvangen zij een deel van de oogst dat zij zelf mogen plukken. Er is een ruim aanbod van seizoensgroenten en kruiden, allen volledig bio.

Om deel te nemen stuur je een e-mail naar wachtlijstgrondsmaak@gmail.com.

Voor andere inlichtingen of een bezoek aan de boerderij kan je terecht op grondsmaak@gmail.com.

Een blik achter de schermen? Bekijk hier het filmpje van biofan Yannick op de boerderij van Grondsmaak.

Kriekelaarhoeve 

De Kriekelaarhoeve is een melkveebedrijf gelegen in de Kriekelaarstraat. Je kan hier terecht voor verse (karne)melk en hoeve-ijs recht van de boer.

Rozenkweker Scheers

Het bedrijf van de familie Scheers kweekt een assortiment van 14 rozensoorten. In de winkel kan je zelf een rozenboeket laten samenstellen. Maar ook buiten de openingsuren kan je hier terecht voor een rozenboeket uit de rozenautomaat die 24/24 open is.

Bekijk het volledige assortiment aan rozen op hun website.

Vrijselhof

Het Vrijselhof is een boerderij gelegen in de Groeningenlei. Joe en Christie werken aan een biologische, afvalvrije boerderij volgens de principes van de permacultuur. Een landbouwmodel dat beter gewapend is voor de toekomst. Momenteel kan je in de boerderijwinkel terecht voor biologische eieren, hooi en strooi. Op bestelling kan je hier ook terecht voor biologische vleesproducten van konijn, kip en varken.

Meer informatie vindt je op hun facebookpagina.