Burgemeestersconvenant 2030

Op 19 oktober 2020 ondertekende het Lokaal bestuur Kontich het burgemeestersconvenant 2030. Met de ondertekening van het Burgemeestersconvenant 2030 engageert de gemeente zich om tegen 2030 de uitstoot van CO2 op haar grondgebied met minstens 40% te reduceren ten opzichte van het referentiejaar 2012.

Maar het Burgemeestersconvenant 2030 gaat verder dan het verlagen van de CO2 uitstoot. De gemeente engageert zich ook om de veerkracht van de gemeente te verhogen. De klimaatverandering zorgt ervoor dat we in onze gemeente steeds vaker worden blootgesteld aan extreme temperaturen, lange periodes van droogte en aan extreme regenbuien. Om ons beter te wapenen tegen deze gevolgen van de klimaatveranderingen dient de gemeente nu actie ondernemen.

Na het ondertekenen van het convenant heeft de gemeente 2 jaar de tijd om een klimaatactieplan (SECAP) op te stellen. In samenwerking met IGEAN en de provincie Antwerpen zijn we momenteel dus volop bezig met het opstellen van een klimaatactieplan 2030. Hou dus zeker deze pagina in de gaten voor meer info!