Steungroepen

Wanneer je door een moeilijke tijd gaat, kan het goed doen om eens te kunnen praten met iemand die hetzelfde meemaakt of heeft meegemaakt. Daarom organiseert Gezel regelmatig lotgenotengroepen. Daarmee brengt het inwoners samen die zich in dezelfde situatie bevinden. Mensen die hetzelfde meemaken begrijpen elkaar immers vaak heel goed. Ze kunnen ervaringen en tips uitwisselen en ook gewoon eens hun hart luchten en gevoelens delen. 

Aanbod 

Lotgenotengroep na overlijden

Ben je een dierbare verloren door overlijden? Recent of lang geleden? Dan ben je welkom op onze lotgenotengroep. Je verhaal nog eens kunnen doen en je verdriet kunnen delen met lotgenoten kan immers helend werken.

We komen steeds samen met dezelfde mensen waardoor er een vertrouwensband kan ontstaan. Een begeleider zorgt er voor dat iedereen aan bod komt en bepaalde items zeker worden besproken. 
  • Waar? Buurthuis Den Alf, Holle Weg 2, 2550 Kontich
  • Kostprijs? Telkens een vrije bijdrage.
  • Inschrijven? via Hilde Van den bergh, 03 246 25 92, 0498 93 92 56, gezel@kontich.be
  • Meer info: Noëlle Oboussier, 0474 67 23 08 of mailen, noelle.bbca@gmail.com
 

Rouw-en verliescafé in Kontich

In het rouw- en verliescafé ben je welkom om in een ongedwongen sfeer mensen te ontmoeten.
Er is tijd, aandacht en ruimte voor verlies in een sfeer van vertrouwen en verbondenheid. Niks moet. Je kan ook gewoon komen luisteren en een koffie drinken. Je krijgt (h)erkenning.

Familiegroep dementie

Zorg verlenen aan een naaste met dementie is heel wat. Het geeft vaak veel voldoening maar kan daarnaast ook erg belastend zijn. Daarom is het belangrijk dat je er niet alleen voor staat. Bij onze familiegroep dementie kan je steeds terecht om ervaringen uit te wisselen en informatie op te doen.
  • Waar? Lokaal Dienstencentrum De Wilg: Witvrouwenveldstraat 1, 2550 Kontich
  • Kostprijs? Gratis
  • Inschrijven? via Hilde Van den bergh, 03 246 25 92, 0498 93 92 56, gezel@kontich.be