Sociaal huren

Heb je een beperkt inkomen en ben je op zoek naar een sociale woning? Dan zijn er verschillende opties.

1. Thuisrand

Thuisrand (een samensmelting van SVK Woonweb en De Ideale Woning) is een sociale huisvestingsmaatschappij. Ze verhuren en verkopen huizen en appartementen in Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel. Iedereen - van huurders en kandidaten tot lokale besturen - kan terecht bij Thuisrand om te huren, verhuren, kopen, een sociale woning te zoeken ... 

Thuisrand streeft naar gelukkig wonen voor iedereen. Thuisrand stelt het welzijn van de bewoners centraal en heeft extra oog voor de meest kwetsbaren. De woonmaatschappij wil meebouwen aan een inclusieve samenleving waar mensen zich thuis voelen in leefbare en diverse buurten. Een samenleving ook waar met elkaar in dialoog wordt getreden en vooroordelen worden bestreden.

Meer info

2. OCMW
Ook het OCMW verhuurt woningen, voor meer informatie, contacteer het OCMW: 03 451 14 10.

Mijn raam is kapot, mijn boiler maakt een raar geluid, het huis heeft dringend een verfbeurt nodig… maar wie moet dit in orde maken én wie gaat dat betalen? Huurders zitten vaak met vragen over de herstellingen en het onderhoud van hun woning. Het antwoord op al deze vragen, is gebundeld in het handig boekje 'Ziezo'. Je kunt deze publicatie hier downloaden.