Schoonmaakhulp

Wie enkel poetshulp nodig heeft, eventueel samen met klein strijkwerk, kan terecht bij de schoonmaakdiensten. Er is een reguliere schoonmaakdienst met facturen die onder de werking valt van de geïntegreerde dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Daarnaast is er een schoonmaakdienst met dienstencheques. De concrete schoonmaakhulp is voor beide diensten dezelfde.

Voor wie?

De schoonmaakdienst is voor inwoners van Kontich die niet meer in staat zijn om de woning zelf te onderhouden wegens ziekte, leeftijd, handicap of sociale omstandigheden. De schoonmaakhulp omvat het normale onderhoud van een woning, zoals stofzuigen of ramen kuisen.

Iedereen kan in principe schoonmaakhulp aanvragen, doch de voorrang gaat naar wie niet meer in staat is om zelf zijn woning te onderhouden wegens ziekte, omwille van leeftijd vanaf 75 jaar, wegens handicap of wegens sociale omstandigheden. Bij meerdere vragen tegelijk geven wij daarbij voorrang aan de meeste hulpbehoevende en de minst begoede hulpvrager. 

Indien wij niet kunnen verder helpen via onze eigen schoonmaakdienst, bekijkt de verantwoordelijke zorg samen met de hulpvrager andere mogelijkheden.

Procedure

Bij een nieuwe vraag komt de verantwoordelijke thuiszorg op huisbezoek voor sociaal-financieel onderzoek en om afspraken te maken omtrent de hulp en de wijze van betaling. 

Bedrag

De bijdrage per uur ligt reglementair vast en hangt af van je inkomen en gezinssamenstelling. Indien de bijdrage per uur lager ligt dan 9 euro, wordt de betaling geregeld met factuur. Indien de bijdrage hoger ligt, wordt gewerkt met dienstencheques. De dienstverantwoordelijke helpt in dit geval met de inschrijving bij Sodexo.