Aanmelden voor het secundair onderwijs

Voor het secundair onderwijs in Kontich moet er net als de voorbije jaren ook in 2024 digitaal aangemeld worden. Dat kan via het systeem van Meld-Je-Aan Antwerpen.

Je kan je kind hier online aanmelden voor het eerste jaar secundair onderwijs voor schooljaar 2024-2025. Meld je kind aan tussen maandag 25 maart (vanaf 9.30 uur) en vrijdag 19 april 2024 (tot 17 uur) ook als je kind recht op voorrang heeft. De resultaten worden bekend gemaakt op woensdag 8 mei 2024. Op die dag krijg je een e-mail en een bericht in je postvak op deze website. Daarin staat of je je kind kan inschrijven. Als je geen e-mailadres hebt opgegeven, ontvang je ook een brief.

Inschrijven kan tussen dinsdag 14 mei en maandag 10 juni 2024. Neem ten laatste op maandag 10 juni contact op met de school om een afspraak te maken en na te gaan hoe je kan inschrijven.

Andere scholen/regio's werken mogelijk nog wel met aparte systemen: je mag je uiteraard ook aanmelden op die andere aanmeldregisters voor scholen buiten onze gemeente.

Nog onzeker over je schoolkeuze, de keuze tussen 1A of 1B, enz.? De CLB's en lokale besturen van onze regio organiseren jaarlijks een infomoment met scholenbeurs. Je leest er hier alles over.

Goed om weten:

  • Broers/zussen en kinderen van personeelsleden van de school zullen zich ook moeten aanmelden tussen 25 maart en 19 april 2024. Ze krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen als broer of zus, of waar de ouder werkt. Als je niet aanmeldt, verlies je deze voorrang.
  • Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Met de aanmelding geef je enkel aan in welke scholen je je kind graag wil inschrijven. Krijg je na de aanmelding een plaats toegewezen in een school dan kan je die inschrijving realiseren vanaf 16 mei 2024.
  • Bij de aanmelding kan je steeds de school of de scholen van je voorkeur aanduiden. Bij de toewijzing kan je enkel een school krijgen die je hebt aangeduid. Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.
  • Het moment van aanmelding doet er niet toe, zolang je maar aanmeldt tussen 25 maart en 19 april 2024.
  • Bij de toewijzing van de plaatsen kan het computersysteem enkel rekening houden met de wettelijk toegelaten parameters: toeval en schoolkeuze. Afstand kan dus nooit een criterium zijn bij de toewijzing voor een secundaire school.
  • Elke school bepaalt een capaciteit voor de start van de aanmeldingen. Dit is het maximaal aantal leerlingen dat de school inschrijft. Als er voor een school meer aanmeldingen met eerste keuze zijn dan het aantal plaatsen, dan bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school. De anderen komen op de wachtlijst voor de school van hun eerste keuze, en krijgen een ticket voor de school van hun tweede keuze. Tenzij ook die volzet is, enzovoort…
  • Twijfel je nog, meld dan toch maar aan. Vrije inschrijvingen kunnen pas nadat de volledige aanmeldings- en inschrijvingsperiode achter de rug is, vanaf 10 juni 2024. Vorig jaar waren toen een heel aantal richtingen of scholen volzet.