Aanmelden voor het secundair onderwijs

Voor het secundair onderwijs in Kontich-Hove moet er net als de voorbije jaren ook in 2022 digitaal aangemeld worden. Je vindt de link naar het aanmeldsysteem op de website van de secundaire scho(o)l(en) van je keuze. Zie ook de flyer onderaan.

De aanmeldingen starten in de maand maart. Hou de websites van de scholen in de gaten voor de exacte datum en aanmeldingslink. Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol, zolang het maar binnen die periode gebeurt.

Het aanmeldsysteem houdt eerst rekening met je schoolkeuze. Pas als er meer aanmeldingen zijn dan het aantal plaatsen, bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school en wie op de wachtlijst komt te staan.

Alle informatie over aanmelden bij de Kontichse secundaire scholen, vind je dus op de websites van deze scholen. Andere scholen/regio's werken met andere systemen: je mag je uiteraard ook aanmelden op die andere aanmeldregisters voor scholen buiten onze gemeente.

Nog onzeker over je schoolkeuze, de keuze tussen 1A of 1B, enz.? De CLB's en lokale besturen van onze regio organiseren jaarlijks een infomoment met scholenbeurs. Je leest er hier alles over.

Goed om weten:

  • Broers/zussen van leerlingen, en kinderen van personeelsleden van de school, moeten ook aanmelden tijdens dezelfde aanmeldperiode. Ze krijgen wel voorrang als ze naar dezelfde school willen als broer of zus of waar de ouder werkt. Meld je je kind niet aan, dan verlies je deze voorrang.
  • Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Met de aanmelding geef je enkel aan in welke scholen je je kind graag wil inschrijven. Krijg je na de aanmelding een plaats toegewezen in een school dan moet je die inschrijving realiseren tussen 23 april en 16 mei 2022.
  • Bij de aanmelding kan je steeds de school of de scholen van je voorkeur aanduiden. Bij de toewijzing kan je enkel een school krijgen die je hebt aangeduid. Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.
  • Twijfel je nog, meld dan toch maar aan. Vrije inschrijvingen kunnen pas nadat de volledige aanmeldings- en inschrijvingsperiode achter de rug is, vanaf 1 juni. Vorig jaar waren toen een heel aantal richtingen of scholen volzet.