Aanmelden voor het secundair onderwijs

Voor het secundair onderwijs in Kontich moet er net als in 2019 en 2020, ook in 2021 digitaal aangemeld worden. Je vindt de link naar het aanmeldsysteem op de website van de secundaire scho(o)l(en) van je keuze.

De aanmeldingen zijn gestart op maandag 15 maart (12u.) en eindigen op maandag 19 april 2021 (12u.). Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol, zolang het maar binnen die periode gebeurt.

Het aanmeldsysteem houdt eerst rekening met je schoolkeuze. Pas als er meer aanmeldingen zijn dan het aantal plaatsen, bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school en wie op de wachtlijst komt te staan.

Alle informatie over aanmelden bij de Kontichse secundaire scholen, vind je op de websites van deze scholen.

Andere scholen/regio's werken met andere aanmeldsystemen: je mag je uiteraard ook aanmelden op die andere registers voor andere scholen buiten onze gemeente.

Nog onzeker over je schoolkeuze, de keuze tussen 1A of 1B, enz.? De CLB's en lokale besturen van onze regio organiseren jaarlijks een infomoment met scholenbeurs. Je leest er hier alles over.

Goed om weten:

  • Broers/zussen van leerlingen, en kinderen van personeelsleden van de school, moeten ook aanmelden tussen 15 maart en 19 april 2021. Ze krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen als broer of zus of waar de ouder werkt. Meld je je kind niet aan, dan verlies je deze voorrang.
  • Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Met de aanmelding geef je enkel aan in welke scholen je je kind graag wil inschrijven. Krijg je na de aanmelding een plaats toegewezen in een school (hierover krijg je bericht op 22 april) dan kan je die inschrijving realiseren vanaf 24 april 2021, en tot en met 18 mei 2021.
  • Bij de aanmelding kan je steeds de school of de scholen van je voorkeur aanduiden. Bij de toewijzing kan je enkel een school krijgen die je hebt aangeduid. Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.
  • Twijfel je nog, meld dan toch maar aan. Vrije inschrijvingen kunnen pas nadat de volledige aanmeldings- en inschrijvingsperiode achter de rug is, vanaf 1 juni 2021. Vorig jaar waren toen een aantal richtingen of scholen volzet.