Zwangerschapszwemmen

Zwangerschapszwemmen

Bewegen in het water is gezond en ontspannend voor jou en je baby. Door je toenemende buik worden vaak bewegingen minder prettig, door de opwaartse kracht van het water voel je je bijna gewichtloos en kan je vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Je zal je fitter voelen, zwangerschapskwaaltjes zoals rugklachten en zware benen, zullen verzachten.

Daarnaast is er natuurlijk ook het sociale contact met andere zwangere mama’s om ervaringen mee te delen en een vroedvrouw die je kan helpen met tips and tricks.

Ben je zwanger en wil je samen met anderen een sportief en ontspannend moment beleven, Kom dan zeker eens een kijkje nemen.

Het zwangerschapszwemmen gaat elke vrijdag (uitgezonderd op feestdagen en in vakantieperiodes) door van 19u tot 19u45.

Deze sessies worden begeleid door Sigrid De Beckker. Sigrid is afgestudeerd in 2001 als vroedvrouw en behaalde haar diploma lactatiekunde in 2010. Zij is mama van 2 dochters en is momenteel werkzaam als vroedvrouw aan huis bij het Wit-Gele kruis van Antwerpen, waar zij gezinnen pre- en postnataal begeleidt.

Kostprijs:

inkom van het zwembad + een bijdrage van 5 euro per sessie

Inbegrepen:

  • inkom zwembad
  • sessie
  • verzekering lichamelijke ongevallen

Indien er door omstandigheden een sessie wegvalt (bijvoorbeeld door ziekte van de begeleidster) kan je als zwangere vrouw gewoon komen zwemmen.

Voor meer informatie kan u terecht in het zwembad of op nummer 03 880 12 30.