Zadenbib

In de zadenbib vind je geen boeken, maar kan je zaden meenemen. In ruil wordt gevraagd om zelf zaden te oogsten en een deel aan de zadenbib terug te schenken. Zo krijgt de zadenbib ook een grotere variatie aan zaden die de bibliotheek-bezoekers onder elkaar kunnen uitwisselen.

De zadenbib is een initiatief van de bibliotheek en milieudienst en wordt beheerd door vrijwilligers. Je vindt er zaden van bloemen, kruiden, groenten, fruit, eetbare planten, medicinale planten, …

Zaden lenen

De zadenbib heeft haar vaste stek in de hoofdbibliotheek op het Sint-Jansplein, maar is ook regelmatig te vinden op zomerse evenementen in de gemeente.

Het volledige aanbod aan zaden in de bib kan je online raadplegen op
https://www.mijntuin.org/seed-libraries/52-bib-kontich

Je leent maximaal drie zakjes per bezoek. 

Schenk zelf geoogste zaden

Om steeds te kunnen beschikken over een mooi gevulde zadenbib, zoekt de zadenbib elk jaar verse, zelf geoogste zaden. Heb je enkele zaden te veel? Breng ze gerust binnen in de bib tijdens de openingsuren, in een gesloten omslag met de soortnaam van de zaden, de kleur van de bloemen, de oogstdatum en je mailadres of telefoonnummer (zodat wij je kunnen bereiken voor eventuele vragen over je geoogste zaden).

Meer info

Heb je nog vragen over de werking of over zaden? Blijf je graag op de hoogte van lesmomenten en workshops zoals het leren oogsten van zaden? Stuur dan een mail naar zadenbib@kontich.be.

Moestuinenstadstuinen, een tuin op je balkon, alleen of met je (klein-)kinderen? De bibliotheekcollectie geeft je ideeën en inspiratie!