Zadenbib

In de zadenbib vind je geen boeken, maar kan je zaden meenemen. In ruil wordt gevraagd om zelf zaden te oogsten en een deel aan de zadenbib terug te schenken. Zo krijgt de zadenbib ook een grotere variatie aan zaden die de bibliotheek-bezoekers onder elkaar kunnen uitwisselen.

De zadenbib is een initiatief van de gemeentelijke bibliotheek en milieudienst en wordt beheerd door vrijwilligers. Je vindt er zaden van groenten, eetbare planten, sierplanten, medicinale planten,…

Zaden lenen

De zadenbib heeft haar vaste stek in de hoofdbibliotheek op het Sint-Jansplein, maar zal ook regelmatig te vinden zijn op evenementen in de gemeente.

Het volledige aanbod aan zaden in de bib kan je ook online raadplegen op
https://www.mijntuin.org/seed-libraries/52-bib-kontich

Je leent maximaal drie zakjes per bezoek. Je registreert wat je meeneemt op de tablet, zodat ook de online catalogus steeds up-to-date blijft.

Schenk zelf geoogste zaden

Om steeds te kunnen beschikken over een mooi gevulde zadenbib, zoekt de zadenbib nog verse, zelf geoogste zaden. Heb je enkele zaden te veel? Breng ze gerust binnen in de bib tijdens de openingsuren, in een gesloten omslag met de soortnaam van de zaden, de oogstdatum en je mailadres of telefoonnummer.

 

Meer info

Heb je nog vragen over de werking of over zaden? Blijf je graag op de hoogte van lesmomenten en workshops zoals het leren oogsten van zaden? Stuur dan een mail naar zadenbib@kontich.be