Wandel- en fietsroutes

Voor wandel- en fietsbrochures kan je terecht bij de Vrijetijdsbalie, Vrijetijdshuis De Brouwerij, Sint-Jansplein 8. (bibliotheekgebouw)

Wandelkaart Zuidrand tijdelijk gratis beschikbaar:
 
Archeologische Fiets- en Wandelroute
'Leven en wonen rond het Kontichs Broek'
Kontich is bijzonder rijk aan archeologische vondsten. De belangstelling van de archeologische vakwereld voor de gemeente ontstond op het einde van de 19de eeuw. 
Op de 6 belangrijkste archeologische vindplaatsen van Kontich vind je nu een bord met meer uitleg. Een bijhorende brochure met de uitgetekende fiets- en wandelroute leidt je lang deze vindplaatsen. In deze brochure staat ook meer informatie over de opgravingen en het leven in Kontich in de brons- en ijzertijd, de Romeinse tijd en de middeleeuwen.
Prijs: 5 euro
 
en ook:
 
Wandelgebied ?Landschapspark Zuidrand? 

Intussen zijn er in het wandelgebied Landschapspark Zuidrand reeds 23 wandellussen verzameld in een wandelkaart. Deze werden uitgestippeld door Landschapspark Zuidrand in samenwerking met de gemeenten Kontich, Hove, Boechout, Lint, Borsbeek, Edegem, Aartselaar, de stad Mortsel, het District Wilrijk en diverse andere partners.

De ondersteuning van de vele wandelvrijwilligers uit verschillende verenigingen was hierbij onmisbaar. Ga op pad langs één van de wandellussen en laat je leiden langsheen de mooiste groene plekjes en trekpleisters in deze regio.

Elke wandellus heeft iets unieks te bieden en brengt je langsheen typerende kenmerken van onze open ruimte: Kasteeldomeinen, forten, waterlopen, bossen en landbouw. Zowel voor jong en oud valt er voldoende te beleven om een geslaagde wandeling te maken.

De wandelkaart geeft een overzicht van alle 23 wandellussen in de regio, met aanduiding van de afstand en of ze verhard of onverhard zijn. Ben je nog niet in het bezit van de wandelkaart? De wandelkaart is te koop voor 5 euro.

Prijs: 5 euro. 
 
Fietskaart De Zuidrand:
De nieuwe digitale fietskaart kan je hier terugvinden.
 

Je vindt in de UiTwinkel verder ook een aanbod van de fiets- en wandelknooppuntkaarten van de Provincie Antwerpen.

 Wandelnetwerk :

- Wandelgebied Landschapspark Zuidrand : € 5

- Wandelnetwerk Rivierenland : wordt herwerkt

- Wandelnetwerk "In het land van Stille Waters" : € 8

- Wandelnetwerk "Kempense Hoven" : € 8

Fietslus:

- Tuindersroute : € 1,5 

- Architectuurroute : € 2

- Baksteenroute : € 2

- Pallieteren langs de Nete : € 2

Fietsknooppuntennetwerk :

- Scheldeland : € 6

- Antwerpse Kempen : € 9,95

- Fietsknooppunten Nr. 1-2-3-4 worden herwerkt