Waarom zou ik voor mijn gemeente stemmen? Doe de Stemmerstest

Doe de Stemmerstest (vanaf 20 augustus)

Op zondag 13 oktober gaan we naar de stembus voor de lokale en provinciale verkiezingen. Voor het eerst is er in Vlaanderen géén opkomstplicht voor deze verkiezingen: je bent dus vrij om al dan niet te gaan stemmen.

Twijfel je nog? Weet je niet of het wel zin heeft en of je genoeg impact hebt? En of die ene stem van jou wel het verschil maakt? Of ben je net wél overtuigd om te gaan stemmen maar je weet niet op wie? Doe dan vanaf 20 augustus de Stemmerstest!

Deze keer geen traditionele stemtest over de programma’s van lokale partijen en politici. Wel een test met focus op jou als stemmer. Wat wil jij? Geloof jij in de lokale politiek? In welke domeinen kan je in je gemeente een verschil maken en hoe zie je jezelf als stemmer?

Door de test ontdek je welk profiel je hebt. Op basis daarvan krijg je extra info die jou sterker in je schoenen doet staan. Zodat jij voor jezelf kan zien of en hoe je je stem uitbrengt. De keuze is aan jou!

Deelname is anoniem. Je kan wel vragen de resultaten in je mailbox te krijgen. Dan vragen ze je e-mailadres.

De Stemmerstest is een initiatief van Bpact en Tree Company en maakt deel uit van een reeks projecten, gesteund door de Vlaamse overheid, met als doel jou als inwoner te informeren en mobiliseren rond de lokale verkiezingen.