Je kan terug zwemmen in Vrijetijdscentrum De Nachtegaal vanaf 1 oktober

De renovatiewerken aan het Vrijetijdscentrum de Nachtegaal zijn achter de rug. Nadat de sporthal terug open ging op 1 september, opent nu ook het zwembad terug haar deuren op donderdag 1 oktober.

Het Vrijetijdscentrum dateert van de jaren ’70 en voldeed niet meer aan de huidige normen. Daarom liet het lokaal bestuur Kontich het gebouw grondig renoveren. De aannemer nam het dak van het zwembad, de cafetaria, de vergaderzaal, de dojo en de conciërgewoning onder handen. Naast deze dakrenovatiewerken, gebeurden er ook kleine aanpassingen aan de inrichting van de inkombalie en aan de groepskleedkamers van het zwembad. De dojo en de vergaderzaal zijn momenteel nog niet toegankelijk maar worden zo snel mogelijk opengesteld.

Vanwege de coronacrisis wijzigde het Vrijetijdscentrum haar aanpak en dienstverlening. We geven je hier een overzicht van de belangrijkste wijzigingen in het zwembad: 

  • Er geldt een mondmaskerplicht voor personen ouder dan 12 jaar. Sporters zijn hiervan vrijgesteld. Je mag dus je mondmasker achterlaten in je locker.

  • Er geldt een registratieplicht. Je laat je contactgegevens achter aan de kassa. We bewaren ze 14 dagen en gebruiken ze enkel voor contactopsporing. 

  • Voor baantjes- en zwangerschapszwemmen dien je te reserveren via de webshop. Je kan ook tijdens de openingsuren reserveren aan de balie of via de telefoon: 03 880 12 30. Daarnaast krijg je een vaste omkleedcabine en locker toegewezen. 

  • Voor vrij zwemmen en zwemlessen dien je niet te reserveren en krijg je geen omkleedcabine en locker toegewezen. Er zijn maximaal 49 personen toegelaten in de zwemhal. Er bestaat dus een kans dat het zwembad ‘volzet’ is.

  • Het seniorenzwemmen wordt voorlopig uitgesteld, het spelmateriaal voor kinderen blijft opgeborgen en zwemfeestjes mogen enkel nog voor kinderen onder de 12 jaar.

Deze afspraken en openingsuren zijn afhankelijk van de maatregelen die door de Nationale Veiligheidsraad worden genomen, en kunnen steeds bijgestuurd worden.

Meer uitleg over de nieuwe infrastructuur en dienstverlening vind je hier terug.

Wil je graag weten hoe je je zwembezoek kan reserveren via onze webshop? Dienstverantwoordelijke Wies Van Den Broeck legt het je uit in een instructievideo.

Gepubliceerd op maandag 28 september 2020 9 u.