Voorlezen met de bib

Voorleesuurtjes in de bib

Prentenboeken, prentenboeken, met kleine, grote en zelfs ronde hoeken. Vind jij die prentenboeken ook zo geweldig leuk? Kom dan naar de voorleesuurtjes in de bib! De voorlezers vertellen dan de mooiste, grappigste en spannendste verhalen en op sommige dagen wordt er nadien ook nog geknutseld!

Alle data en locaties vind je in de activiteitenkalender op http://kontich.bibliotheek.be/uit-agenda.

  • hoofdbibliotheek maandelijks op zaterdag van 10.30 - 12 u. (*) 
    en woensdag van 14 - 15.30 u. (alle datums).
  • bib Kontich-Kazerne maandelijks op zondag van 10.30 - 11.30 u. (alle datums). 
  • bib Waarloos maandelijks op zondag van 11 - 12 u. (alle datums)

Voor de voorleesuurtjes met knutselatelier (*) krijgt de bib graag op voorhand je inschrijving: online of in de bib aan de balie – prijs: 2 euro.

Voorleesuurtjes en coronamaatregelen

Als het voorlezen, door coronamaatregelen niet kan doorgaan, dan zorgen de voorlezers voor een (digitaal) alternatief. Je vind alle digitale voorleesverhalen in ons youtube-kanaal.

Voorlezen aan baby's en peuters

De positieve effecten van voorlezen worden versterkt als je vroeg genoeg met voorlezen begint. Dit wil zeggen: na enkele maanden al. Met baby's kan je al samen in boekjes kijken, zingen, versjes opzeggen enzovoort. Kom eens langs in de bib en laat je inspireren door onze boekentips om voor te lezen aan de allerkleinsten.

Aan de slag met een voorleesrugzakje

Onder het motto ‘Lezers maak je samen’ willen de bibliotheekmedewerkers ouders, grootouders, juffen en meesters en al wie ‘leesplezier’ wil doorgeven een handje toesteken met voorleesrugzakjes. Wat er zoal in zit? De allermooiste prentenboeken, voorleesboeken en andere verborgen pareltjes uit onze bib!

Je vindt deze rugzakjes in onze drie bibliotheken vanaf de start van de voorleesweek tot eind maart en we hebben er voor peuters, kleuters en voor de lagere school (6+). Je mag het zes weken bijhouden, daarna moet het terug naar de bib zodat andere voorlezers ook weer aan de slag kunnen gaan.

Deel ons jouw luister- en meeleesplezier

Maak een superleuke foto van je voorleesmoment en stuur die naar bibliotheek@kontich.be of post hem ineens op onze Facebookpagina. Misschien win jij wel ons boekenpakket!
Mogen wij de foto's van het voorleesmoment gebruiken in on- en offline publicaties, bezorg ons dan ook je toestemming met dit formulier.

#voorlezen #bibkontich #leesplezier #voorleesrugzakjes