Voorlezen met de bib

Voorleesuurtjes in de bib

Hou je van leuke, spannende of grappige verhalen? Kom dan zeker eens luisteren tijdens een voorleesuurtje in de bib.

Er zijn voorleesuurtjes voor verschillende leeftijden en soms wordt er ook geknutseld na het voorlezen:

 • Boekstart-voorleesmoment voor de allerkleinsten (tot 3 jaar):
  Ontdek samen met je baby en peuter de wondere wereld van verhalen of laat je kleintje ons interactieve peuterpad verkennen.

 • Voor kinderen vanaf 4 jaar:
  De voorlezers kiezen elke keer een nieuw thema en dompelen de kinderen onder in een boeiende wereld van boeken, prenten en verhalen.

 • Voor knutselfans vanaf 4 jaar:
  Dol op verhalen én knutselen? Dan zijn deze voorleesuurtjes voor jou een absolute aanrader. Onze voorlezers nemen je mee in verrukkelijke leesavonturen en nadien wordt er ook nog geknutseld. 
 • Voor kinderen vanaf 8 jaar:
  Ook als je wat ouder bent, is het heerlijk om te luisteren naar al die mooie verhalen uit de bib. Breng je beste vriend of vriendin mee en maak het gezellig in onze voorleeshoek voor een verrukkelijk leesavontuur, ver weg of gewoon dichtbij.

Er wordt voorgelezen op woensdag, zaterdag of zondag.
Alle data en locaties vind je in de activiteitenkalender van de bibliotheek.

Reserveer je stoeltje met het online reservatieformulier of aan de balie in de bib.
Voor de late beslissers: kom gerust langs, als er nog een plekje vrij is kan je altijd aansluiten.

Voorlezen aan baby's en peuters

De positieve effecten van voorlezen worden versterkt als je vroeg genoeg met voorlezen begint. Dit wil zeggen: na enkele maanden al. Met baby's kan je al samen in boekjes kijken, zingen, versjes opzeggen enzovoort. Kom eens langs in de bib en laat je inspireren door onze boekentips om voor te lezen aan de allerkleinsten.

Voorleestips

Geen voorleesuurtje zonder leuke boeken! Hieronder vind je inspirerende voorleesboekentips voor luisteraars tussen 0 en 15 jaar.

Deel ons jouw luister- en meeleesplezier

Maak een superleuke foto van je voorleesmoment en stuur die naar bibliotheek@kontich.be of post hem met #leespleziermetbibkontich. Misschien win jij wel ons voorleesweek-boekenpakket!
Mogen wij de foto's van het voorleesmoment gebruiken in on- en offline publicaties, bezorg ons dan ook je toestemming met dit formulier.