Vlaanderen - Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond en lekker eten

Bijna 1 op de 2 Vlamingen zou het makkelijker vinden om gezond te eten als hij daarbij ondersteund wordt door een receptenwebsite, een app of een kookboek. Daarom lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven op 28 januari 2020 Zeker Gezond: een gloednieuw receptenplatform in de vorm van een website en een app. Je vindt er meer dan 1000 recepten: lekker, eenvoudig en mét gezondheidsgarantie.

Het bos en de bomen
In de wildgroei aan voedingshypes, gezondheidsclaims, kookboeken en receptenwebsites onderscheiden zekergezond.be en de bijbehorende app zich met gegarandeerd gezonde, eenvoudige én lekkere recepten. Voedingsexperte Loes Neven (Vlaams Instituut Gezond Leven): “De nood aan gezonde recepten was hoog. In 2017 lanceerden we de omgekeerde voedingsdriehoek. Die vertelt je wat je best eet. Maar al snel bleek de Vlaming ook nood te hebben aan advies over hoe je dat kunt doen. Veel mensen waren op zoek naar gezonde recepten. Daarom bouwden we de nieuwe site.”

In lijn met de voedingsdriehoek
De voedingsexperts van Gezond Leven toetsten die recepten nauwkeurig af aan een set gezondheidscriteria, gebaseerd op de voedingsdriehoek. Recepten die voldeden, werden opgenomen in het platform. Loes Neven: “Onze garantie op gezonde recepten is dus geen loze belofte. We gingen grondig en systematisch te werk.”

Voor elk wat wils
Een grote troef van zekergezond.be en de bijbehorende app is de diversiteit aan recepten. Van Vlaamse kost tot exotisch of vegetarisch: iedereen zal er zijn gading vinden. Bovendien ondersteunt het platform mensen bij de planning en aankoop van voeding. “Gebruikers kunnen recepten toevoegen aan een persoonlijk weekmenu en de ingrediënten die nodig zijn voor ingeplande recepten direct omzetten in een handig boodschappenlijstje”, aldus Loes.

Meer info

Surf voor meer informatie én inspiratie naar www.zekergezond.be.