Verrassingen in je valies

Hoe blijf je als leerkracht op de hoogte van de trends in letterenland? Wat zijn de mooiste kinder- en jeugdboeken van nu?

Via Verrassingen in je valies ontvangen leerkrachten van de bib een zomers boekenpakket in een leeftijdscategorie naar keuze. Daarin zitten niet alleen vijf uitstekende en recent uitgegeven jeugdboeken maar ook bijhorende recensies. In ruil vragen we om een vakantiefoto te nemen met je favoriete boek uit het pakket. Die foto’s krijgen achteraf een plaatsje in de bib en moeten leerlingen inspireren om te lezen. Want iedereen wil toch het lievelingsboek van zijn juf of meester lezen?

Hoe werkt het?

  • We sturen je de zomer in met een pakket van 5 verrassende boeken voor een door u bepaalde leeftijdsgroep.
  • Bij elk boek zorgen we voor een recensie. Kwestie van uw oordeel te toetsen aan dat van andere deskundige volwassen kinderboekenlezers.
  • Er is verder geen haast bij: we verwachten het pakket pas na de zomervakantie terug.
  • Voor wat hoort wat. Wat we terugvragen is een foto. Eentje van jezelf op een badhanddoek aan het zwembad, op de top van een heuvel in de Ardennen, op een terrasje in Kontich of gewoon thuis in je hangmat: als het maar een foto is van jou mét het boek dat je het mooist vindt.

Voor wie?

Leerkrachten

Procedure

Reserveren voor de volgende zomer kan tot 30 april met dit inschrijvingsformulier.