Zwembad

Tijdelijke sluiting zwembad De Nachtegaal

Het zwembad De Nachtegaal werd voor onbepaalde tijd gesloten op woensdag 21 september 2022. Hieronder vind je alle informatie terug. We vullen deze aan van zodra we over meer nieuws beschikken. 

Waarom?

We besloten om het zwembad te sluiten omdat de milieuvergunning voor de uitbating van het zwembad administratief verlopen is. We betreuren deze beslissing maar zijn van oordeel dat onze voorbeeldfunctie als lokaal bestuur primeert en dat we aan de decretale beslissingen moeten voldoen. 

Wat?

We sluiten het zwembad. De sporthal van het Vrijetijdscentrum, het Halfdiep en het kunstgrasveld blijven open, zodat de gebruikers hun werking kunnen blijven verder zetten.

Voor hoe lang?

We nemen onmiddellijk alle nodige stappen voor een nieuwe vergunning zodat we zo spoedig mogelijk tot een heropening kunnen overgaan. Dit zal enkele maanden in beslag nemen.

Reden tot ongerustheid?

Dit vergunningsprobleem houdt geen veiligheidsrisico’s in en staat los van het feit dat bij de dagelijkse keuringen en de normale werking van het zwembad steeds de correcte procedures gevolgd werden.

Wat met mijn abonnement?

In de komende dagen krijgt elke gebruiker met een reservatie een persoonlijke melding van annulatie en terugbetaling van reeds betaalde bedragen. Abonnementshouders krijgen een brief over de mogelijkheden van terugbetaling of verlenging van de geldigheidsdatum van hun abonnement.

Wat met het schoolzwemmen?

Ook het schoolzwemmen kan de komende tijd niet doorgaan. We brachten intussen de scholen hiervan op de hoogte. Zij nemen dit verder op met de ouders.

Waar kan ik zwemmen in de buurt?

In onze buurtgemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om te gaan zwemmen:

  • Intergemeentelijk zwembad Dok 3 in Aartselaar
  • Gemeentelijk zwembad in Duffel
  • Zwembad Den Bessem in Mortsel
  • Waterperels in Lier
  • ...

Heb je nog vragen?

Uiteraard staan we ter beschikking voor alle bijkomende vragen. Je kan ons telefonisch elke weekdag bereiken tussen 9 en 12 u. op het nummer 03/880.12.30 of via mail: vrijetijdscentrum@kontich.be

Contact & openingsuren

Zwembad

Adres
Duffelsesteenweg 1452550Kontich
tel.
03 880 12 30
E-mail
vrijetijdscentrum@kontich.be

Openingsuren

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten
Meer openingsuren