Vrijwilligerswerk

Wil jij tijdens de coronacrisis je steentje bijdragen en je buren helpen? Je kan bijvoorbeeld boodschappen doen voor iemand die het huis niet meer kan of mag verlaten of telefonisch contact houden met mensen die zich eenzaam voelen.

Laat je dan gratis verzekeren als vrijwilliger door de Vlaamse overheid. Registreer je eenvoudig bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

Op de site vlaanderenhelpt.be en via het Steunpunt vind je ook meer informatie over vrijwilligen tijdens de Coronacrisis: over de verzekering, toegestane activiteiten, richtlijnen rond hygiëne en instructies van de overheid. Meer dan 160 vrijwilligers zetten zich regelmatig in voor ons lokaal bestuur, zowel binnen het domein Welzijn, als Vrije Tijd en Omgeving. Het gaat om uiteenlopende taken, van kringloopkrachten tot buddy’s voor vluchtelingen, van administratieve helpers in de bibliotheek tot wandelvrijwilligers, van chauffeurs voor de mindermobielencentrale tot helpers in de gemeenschapscentra, …

Daarnaast zetten tientallen burgers zich eveneens vrijwillig in voor burgerparticipatie via diverse adviesraden, zoals de erfgoedraad, de seniorenraad, de Gemeentelijke raad voor Ontwikkelingssamenwerking, de Jeugdraad, enzovoort.

Vrijwilligers ondersteunen onze beroepskrachten zodat wij een uitgebreide dienstverlening kunnen garanderen. Wat vrijwilligers bij ons doen en hoeveel tijd zij bij ons spenderen, is heel divers.

Heb je zelf wat tijd vrij die je nuttig wil besteden? Help je graag anderen? Steek je graag de handen uit de mouwen? Wil je iets bijleren? Of anderen iets leren?
Dan vind je bij ons misschien het vrijwilligerswerk dat je zoekt.

Contacteer onze dienst vrijwilligerswerking als je meer informatie wil of interesse hebt in één van onze openstaande vacatures.

Contact & openingsuren

dienst vrijwilligerswerking (werkt enkel op afspraak)

Adres
Gemeenteplein 12550Kontich
tel.
03 246 25 53
E-mail
vrijwilligerswerk@kontich.be