Test- en triagecentrum Zuidoostrand Antwerpen breidt uit

Goed nieuws. Vanaf maandag 26 oktober breidt de testcapaciteit van het test- en triagecentrum (TTC) op de campus van het Sint-Jozefziekenhuis in Mortsel uit.

De testcapaciteit wordt opgedreven naar een maximum van 190 testen per dag. Dit maximum kan mogelijks nog verhoogd worden zodat resultaat binnen de 24 uur na staalafname behouden blijft.

De uitbreiding is het resultaat van verschillende partners die hiervoor de handen in mekaar sloegen: de gemeentebesturen van de Zuidoostrand Antwerpen, de huisartsenkring, de Eerstelijnszone ZORA, Altrio thuisverpleging en GZA Ziekenhuizen.

Test- en triagecentrum Zuidoostrand Antwerpen concreet:

  • Het test- en triagecentrum is er voor inwoners van Boechout, Borsbeek, Lint, Hove, Edegem, Kontich en Mortsel en is vlot bereikbaar voor alle gemeenten binnen de huisartsenkring.

  • Voorlopig is eerst een doorverwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te kunnen maken. Dit omdat patiënten zonder symptomen of reizigers uit code rood niet meer getest worden tot 15 november. Vanaf dan kunnen inwoners zelf een afspraak vastleggen via https://testcovid.be/

  • Ook wie een test nodig heeft in het kader van een internationale reis, kan een afspraak maken in het test- en triagecentrum. Hiervoor moet je niet langs je huisarts. Het is aan de reiziger om zich goed te informeren (diplomatie.belgium.be). De test kost 46,81€ en wordt niet terugbetaald door het RIZIV.

  • De nieuwe ingang bevindt zich aan de Molenstraat in Mortsel en er is parking voorzien voor wie zich moet laten testen.
Gepubliceerd op zaterdag 24 oktober 2020 11.59 u.