Tai Chi

Tai Chi is een bewegende meditatie, een in stand houden van een goede conditie, een kunst in de zelfverdediging en een manier van leven, die balans brengt door bewustwording van de natuurwetten. De zwaartekracht is zowel leidraad als startpunt; licht en zwaar, vol en leeg...

De basis van Tai Chi is de vorm. Dit is een reeks rustige, sierlijke, ineen vloeiende bewegingen. Wij beoefenen de traditie van de Yang-stijl, 37 houdingen. In beweging moeten alle delen van het lichaam licht, wendbaar en als een snoer parels onderling verbonden zijn...

Betere gronding, bewuster bewegen en ademen, beter op je voeten staan, letterlijk en figuurlijk. Dit alles klinkt wat Oosters (wat is taoisme?) en lijkt wat ver van onze wereld maar je zal merken wat een zaligmakend effect deze cursus heeft. De rustige bewegingen van Tai Chi brengen de geest tot rust. Daartegenover wordt je geest en aandacht extra geprikkeld in een boeiend leerproces, intern en extern. 

Tai Chi heeft bovendien een bewezen gunstige invloed op soepelheid, evenwicht en motoriek. Alle leeftijden kunnen deelnemen. Tai Chi kadert in een nationale inspanning omtrent valpreventie.

Lesmomenten

- Tai Chi voor beginners: : vrijdagen vanaf 18 september 2020 t.e.m. 25 juni 2021 van 9.30 tot 10.30 u.

- Tai Chi vervolggroep: : vrijdagen vanaf 18 september 2020 t.e.m. 25 juni 2021 van 10.30 tot 11.30 u.

Kostprijs

De kostprijs wordt berekend op basis van je netto belastbaar inkomen (met een maximum van 7,5 euro/les). Vergeet dus bij je inschrijving zeker niet je meest recente belastingbrief mee te brengen.

Inschrijven

Je moet elk jaar opnieuw inschrijven. Dit is belangrijk voor de verzekeringen, maar ook om de juiste kostprijs van de lessen te bepalen. Een inschrijving voor het vorige cursusjaar telt niet opnieuw voor het nieuwe cursusjaar.

Inschrijven kan vanaf 1 september 2020 bij de diensten van Uit Je Doppen - Gemeenteplein 1 2550 Kontich

Leslocatie

Lokaal dienstencentrum 'De Wilg' (feestzaal), Witvrouwenveldstraat 1, 2550 Kontich

Organisatie

Cursuswerking 'Uit Je Doppen' in samenwerking met 'Gezel' en LDC 'De Wilg'