'STIP IT' - Cie. SQUEEZZ (instap- en 1e kleuterklas)

In de participatieve performance STIP IT gaan peuters (vanaf 18 maanden) en hun volwassen begeleiders mee in een theatrale ontmoeting met Anne-Beth en Elian.

Samen bouwen ze een beeldend landschap, waarin iedereen zich fijn kan voelen.

Dans, geluid en beeld zijn in STIP IT uitgangspunt voor spel en samenzijn.
De zintuigen worden hier aangesproken! Je zou kunnen spreken van het spelen met de waarneming.

STIP IT begint met een performatief gedeelte van 20 minuten door de kunstenaars, waarna het publiek wordt uitgenodigd om bij Anne-Beth & Elian op de vloer te komen.

Samen verkennen en creëren ze het beeldend landschap.

De ontmoetingen tussen de kinderen en de kunstenaars zijn een uitnodiging om mogelijkheden te genereren om vrijer te mogen denken en in het moment te kunnen zijn.

Concrete en abstracte beelden, handelingen en bewegingen wisselen elkaar af en worden ingezet om de kracht van het emotionele moment in de (beeld)vertelling te versterken.

Kom langs! Kom kijken! Doe mee!

Over de artiesten:

Anne-Beth Schuurmans (NL) vormt samen met Marie-Rose Mayele (BE) het platform Cie sQueezz. Ze maken opmerkelijk danstheater en beeldrijke ervaringen voor de hele familie.

"Valse noten" en "Moestuin" bv. waren een groot succes. Zij maken gemeenschappelijk en individueel werk in Nederland, België en toeren internationaal. ?

Cie sQueezz ontwikkelt interdisciplinaire kunsteducatieve projecten voor jonge kinderen. De makers zoeken naar reflectie die plaatsvindt op het snijvlak van beeldende kunst, dans en muziek.

Beide makers hebben de artistieke leiding van het biënnale kunst en landschap festival Paesaggio.Art.Landscape in Piemonte (IT).

Elian Smits is scenograaf en autonoom beeldend kunstenaar. Ze is vormgever voor zowel decor en kostuum voor theater/muziektheater en dans. Haar werk bevindt zich op een grens tussen beeldende kunst en theater.

Elian is geïnteresseerd in het proces van het creëren van een werk waarin zowel vorm door beweging als vorm door transformatie essentieel zijn.

 “Met dans en muziek neemt Anne-Beth de kinderen mee op reis. Alle zintuigen worden gestimuleerd en peuters worden uitgedaagd om ze te gebruiken. Een ervaring die niet vaak door kleine peuters wordt beleefd” (quote van Sara Vesseur, programmeur Theater Dakota)

Data:

  • Dinsdag 7 november (voor- en namiddag)

Locatie: Cultuurhuis Altena, Antwerpsesteenweg 79A

Voor wie?

Leerlingen 1e en 2e leerjaar

Voorwaarden

Maximum 70.

Procedure

De inschrijvingen voor deze voorstelling zijn afgelopen.

Bedrag

5 euro per leerling
Leerkrachten en begeleiding zijn gratis.

Meer info

Planning: Anoushka Wuyts, 03 450 78 31, uitwinkel@kontich.be

Inhoudelijke info: Annelien Leenders, 03 450 78 36, cultuur@kontich.be

Meer info over de voorstelling vind je op https://www.cie-squeezz.com/stip-it.html