Start vaccinaties kinderen tussen 5 en 11 jaar

Op zondag 9 januari is het zover. Dan worden in het vaccinatiecentrum ZORA de eerste vaccinaties gezet bij kinderen tussen 5 en 11 jaar. De kinderen krijgen er twee prikken met het kindervaccin van Pfizer.

Vanaf 9 januari wordt elke zondag geprikt en dat minstens nog tot zondag 20 februari. De eerste drie zondagen worden eerste prikken gezet. De laatste drie zondagen worden vooral tweede prikken gezet.

Op maat van kinderen

Om helemaal op maat van de kinderen te werken, gebeuren de prikken op zondag. Zo houden ze de prikken voor volwassenen en kinderen meer uit elkaar. Beiden hebben immers een andere aanpak nodig. Daarnaast ontwikkelde het vaccinatiecentrum ZORA een mascotte, Prikkie, die het gezicht zal worden van de campagne. Ook wordt het vaccinatiecentrum speciaal ingericht voor kinderen en worden de prikjes gezet door kinderartsen of verpleegkundigen die veel ervaring hebben met kinderen. Zo creëren ze in het vaccinatiecentrum een warme, gezellige en menselijke aanpak, op kindermaat.

Zelf reserveren

Kinderen krijgen een schriftelijke uitnodiging voor de vaccinatie van de Vlaamse overheid. Bij de kindervaccinaties werken ze niet met een uitnodiging waarbij de datum en het uur al vast liggen. De ouders kunnen zelf een afspraak, een datum en een uur boeken. Zo kunnen ze ook de prik van eventuele broers of zussen op elkaar afstemmen.

  • Ouders kunnen ook op myhealthviewer.be of mijngezondheid.be nagaan of hun kind al ‘geactiveerd’ werd. Ze vinden er de code om de afspraak in te boeken.
  • Via deze link kunnen ouders de afspraak vastleggen.
  • Ouders kunnen ook bellen naar het callcenter en daar hun afspraak of afspraken laten inboeken. Het nummer van het callcentrum vinden ze op de uitnodigingsbrief.

Opgelet

Vergeet de Kids-ID niet mee te nemen.

Geen Kids-ID? Een kleefbriefje van de mutualiteit of isi+-kaart kan ook. Zonder een van deze kan je kind niet worden gevaccineerd.

Meer info of nog vragen?

Raadpleeg de FAQ  

Gepubliceerd op maandag 3 januari 2022 10.10 u.