Rode Kruis Rand

Het Rode Kruis-Vlaanderen beschikt over veel afdelingen, waaronder de lokale afdeling Rand (Mortsel, Edegem, Kontich) die actief is op meerdere gebieden. We sommen enkele van de vele taken op: 

Hulpdienst

Bij rampen bieden zij hulp aan slachtoffers en geëvacueerde. In rustigere tijden kan u hen terugvinden op allerlei evenementen, groot of klein en staan zij mee in voor het niet-prioritair ziekenvervoer. 

Wilt u het Rode Kruis preventief op uw festiviteit, voetbaltornooi,… hebben? Dan kan u hen contacteren op hulpdienst@rand.rodekruis.be.

Sociaal

De zorgbib zorgt voor het nodige leesvoer voor de patiënten van het UZA, RevArte,… zodat het verblijf van de zorgvragers met het nodige comfort kan verlopen. 

Ook na ontslag uit het ziekenhuis kan u rekenen op hen. Zo beschikt de uitleendienst over krukken, rolstoelen,… voor een kleine prijs. Zij zijn bereikbaar op het nummer 03 458 62 49 of via socialehulpverlening@rand.rodekruis.be.

Vorming

Heb je interesse in een cursus EHBO? Dan kan je je via info@rand.rodekruis.be informeren om in te schrijven voor diverse opleidingen. 

JRK

Het Rode Kruis dichter bij kinderen en jongeren brengen en kinderen en jongeren dichter bij het Rode Kruis. Dat is waar we bij Jeugd Rode Kruis voor gaan. Altijd met de nodige dosis plezier, natuurlijk! Meer info over JRK kan je bekomen door te mailen naar info@rand.rodekruis.be

Rode Kruis afdeling Rand
Heirbaan 51
2640 Mortsel


https://www.rodekruis.be/afdeling/rand
info@rand.rodekruis.be
 

Voorzitter
Kevin Bodart
voorzitter@rand.rodekruis.be