De registratieplicht voor bedrijven is gewijzigd

Vanaf vrijdag 28 augustus is de klantenregistratie voor bedrijven niet meer verplicht dan wel sterk aanbevolen in Kontich. De burgemeester bekrachtigt deze beslissing met een nieuw burgemeesterbesluit dat het vorige burgemeesterbesluit volledig opheft.

Sinds 1 augustus geldt er een verplichte klantenregistratie voor alle bedrijven die fysiek gevestigd zijn op het grondgebied van Kontich en die niet tot de detailhandel behoren. Deze bedrijven dienen hun klanten onmiddellijk te registreren bij ontvangst door de contactgegevens en het tijdstip van het bezoek vast te leggen. Ze moeten de registraties actueel optekenen, vier weken bijhouden en op verzoek overhandigen aan de daartoe bevoegde diensten.

De registratieplicht voor bedrijven werd in het leven geroepen door de burgemeester toen het COVID-19-virus eind juli terug aan kracht won. Om een opflakkering van het virus tegen te gaan, breidde hij de registratieplicht voor horeca-zaken uit naar eenzelfde plicht voor bedrijven. Dat gebeurde in navolging van de strengere maatregelen die werden opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad op 27 juli en de Provinciale Veiligheidscel op 29 juli 2020.

De verplichte klantenregistratie heeft een grote meerwaarde voor contactonderzoek. Ondertussen werd dit contactonderzoek naar een hoger niveau getild door de Vlaamse overheid en is de lokale maatregel niet meer noodzakelijk. Daarom is ze vanaf nu niet meer verplicht dan wel sterk aanbevolen.

Gepubliceerd op vrijdag 28 augustus 2020 15.48 u.