Recyclagepark

Contact en openingsuren recyclagepark Kontich:

Blauwesteenstraat 81B, 2550 Kontich
03 350 08 14

 maandag  gesloten 
 dinsdag 9-12 u
13-17 u 
 woensdag 13-19 u 
 donderdag 9-12 u
13-17 u
 vrijdag 13-17 u
 zaterdag 9-16 u

Alle recyclageparken zijn in 2022 gesloten op 1/1, 18/03, 18/04, 1/05, 26/05, 6/06, 11/7, 21/7, 15/8, 1/11, 11/11, 12/11, 24/12, 25/12, 26/12 en 31/12.


Let wel, omwille van onvoorziene omstandigheden kunnen deze openingsuren afwijken. Raadpleeg hiervoor de IGEAN Nieuwspagina

Als inwoner van Kontich, regio zuid, heb je toegang tot alle door IGEAN beheerde IGEAN recyclageparken regio Zuid

Je kan er terecht voor afval dat niet in de restafvalzak kan en dat je dus niet met de huis-aan-huisophaling kan meegeven.

Meer weten?: klik op Hoe sorteer ik mijn afval? of Sorteren

Procedure

Diftar-systeem 

Op het recyclagepark werken we volgens het Diftar-systeem. Diftar is de afkorting van gedifferentieerd tarief. Je betaalt dus in functie van de afvalsoort en de hoeveelheid afval. Om dat te registreren rijd je voor én na het lossen van je afval over de weegbrug.

Het doel van het systeem is het afval te beperken en de kosten voor de verwijdering ervan eerlijk te verdelen. Wie minder afval produceert, moet dus minder betalen.

De afvaltarieven vindt je hier.

Betalen doe je met bankkaart of kredietkaart.

KMO-Recyclageparken

Bedrijven en zelfstandigen kunnen met hun bedrijfsafval enkel terecht op de KMO-recyclageparken van Aartselaar, Edegem, Kontich en Wommelgem.

Aan de ingang staat een registratiezuil die je aan de hand van jouw identiteitskaart toegang tot het recyclagepark verleent. Vergeet dus zeker jouw identiteitskaart niet.

Uitzonderingen

Afwijking toegang tot het recyclagepark

Soms gebeurt het dat je even nood hebt om toegang tot het recyclagepark omdat je bijvoorbeeld een nieuwe woning hebt gekocht in onze gemeente maar die gerenoveerd moet worden. Je kan dan bouw- en sloopafval bijvoorbeeld gaan wegbrengen. Hiervoor kan je een afwijking op de toegang tot het recyclagepark aanvragen. Het aanvraagdocument kan je onderaan downloaden, invullen en het ons e-mailen. Wij kijken het na en kunnen je een tijdelijke toegang verlenen.

Volmacht ouderen en hulpbehoevenden

Dien je een toelating tot het recyclagepark te bekomen voor iemand anders, een ouder, hulpbehoevende persoon of persoon met een handicap, dan vraag je een volmacht aan bij het lokaal bestuur Kontich, via mail of telefonisch. Gelieve ons volgende informatie te bezorgen:

  • Naam, adres, gemeente van de persoon die de volmacht ontvangt
  • Naam, adres, gemeente van de volmachtgever
  • Periode waarvoor de volmacht wordt aangevraagd (max. 3 jaar)
  • GSM/telefoonnummer

Je aanvraag wordt door de diensten beoordeeld om de volmacht al dan niet toe te kennen. Dit om te vermijden dat er misbruik van het systeem gemaakt wordt. Dit formulier is enkel bedoeld om mensen die zelf niet in staat zijn om zich naar een van de IGEAN recyclageparken te begeven, de kans te geven hun afval op een correcte manier te sorteren.

De volmachten zijn steeds beperkt in tijd en is ook louter voor particulier gebruik. Indien IGEAN vaststelt dat er een zeker misbruik is van het volmachtformulier kan dit ook ten allen tijden ingetrokken worden.

Wat meebrengen

Enkel met je identiteitskaart, volmacht of met toegangpasje van IGEAN kan je binnen.

Meer info

Deze dienstverlening draagt bij tot de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) 6, 12, 15 en 17