'#RDKPJE' - Brutaal Jong (1e en 2e leerjaar)

‘#RDKPJE’ is een muzikale theatervoorstelling, geïnspireerd op het alom bekende sprookje ‘Roodkapje’.

BRUTAAL JONG maakt er een geheel eigen, eigentijdse, woke geïnspireerde, licht subversieve, verrassende en geestige versie van. Met zelfgeschreven liedjes!

Als Roodkapje koekjes gaat brengen naar grootmoe en mama voor de 1000ste keer zegt: ‘Op het pad blijven, hé, Roodkapje…!’, heeft ze daar echt geen zin meer in. Ze is nieuwsgierig naar iets anders. Ze verlangt ernaar een rol te spelen in een ander sprookje, waar ze niet enkel het lieve, mooie, koekjes brengende meisje is, maar ook slim en moedig kan zijn zoals de Jager, of zelfs sterk en gevaarlijk zoals de Wolf.

In ieder van ons zit een Roodkapje, een Wolf en een Jager. We kunnen allemaal mooi en lief zijn, maar ook slim en moedig, zelfs sterk en gevaarlijk. Of zelfs helemaal het tegenovergestelde…

Ontdek samen met de drie acteurs van BRUTAAL JONG (Lieve Cornelis, Steve De Schepper en Walter Janssens) hoe Roodkapje, de Wolf en de Jager zichzelf heruitvinden op hun gekke tocht naar avontuur en naar… tja: naar waar, eigenlijk? Naar de echte mensenwereld? Naar andere sprookjes? Naar zichzelf? …

Voor ‘#RDKPJE’ gaat de ploeg van BRUTAAL JONG, die eerder verraste en scoorde met de voorstelling ‘SSSST!’, door op hun dynamische elan. Dit keer staat ook regisseur Walter Janssens mee op scène als speler/muzikant.

Net zoals voor ‘SSSST!’ schreven ze een zeer behapbaar scenario in de directe taal die hen kenmerkt en ook nu weer gingen ze uit van de leefwereld van kinderen en hun soms bizarre maar voor hen zeer logische spelregels.

EXTRA INFO

Concept, tekst, muziek en spel: Lieve Cornelis, Steve De Schepper en Walter Janssens
Regie: Walter Janssens
Eindregie: Anouk David
Vormgeving: Walter Janssens, Anouk David en Jan Mergaert
Kostuum: Anouk David en Inge Coleman
Lichtontwerp, techniek: Jan Mergaert
Met dank aan Minouche Van Laere, les ballets C de la B, EHVV Gent en Stad Gent Cultuur Gent

Data:

  • Dinsdag 26 maart (voor en namiddag)

Locatie: Cultuurhuis Altena, Antwerpsesteenweg 79A

Voor wie?

Leerlingen van 1e en 2e leerjaar.

Voorwaarden

Maximum 120.

Procedure

Via het e-loket geef je door of je deze voorstelling wilt bijwonen.

Bedrag

5 euro per leerling
Leerkrachten en begeleiding zijn gratis.

Meer info

Planning: Anoushka Wuyts, 03 450 78 31, uitwinkel@kontich.be

Inhoudelijke info: Annelien Leenders, 03 450 78 36, cultuur@kontich.be