Project Schoolstraat - Nieuwstraat - Schuttershofstraat

In de Schuttershofstraat, de Schoolstraat en de Nieuwstraat zijn de groenvakken afgewerkt. Beplanting zal door de groendienst van Kontich aangebracht worden, maar dit is afhankelijk van plantseizoenen, dus zal nog wat op zich laten wachten. Ondertussen werd de laadpaal voor elektrische auto’s t.h.v. de eerste twee parkeervakken in de Schoolstraat, zijde Noordstraat, aangesloten.

De vernieuwing van de riolering in de Noordstraat, tussen Schuttershofstraat en Nieuwstraat, is quasi voltooid. Aansluitend zal de beklinkering geplaatst worden. Zonder onvoorziene omstandigheden zullen de werken tegen ½ september voltooid zijn.

De toegang tot de A-HA-school blijft via de blauwe poort in de Schoolstraat en de doorgang via het park is open. De kiss & ridezone aan het Gemeenteplein, t.h.v. de ingang van het park, blijft behouden. Zodoende kunnen de ouders hun kinderen veilig afzetten en kunnen deze via het park naar de schoolpoort in de Schoolstraat. Deze kiss & ridezone geldt tijdens de openings- en sluitingsuren van de school; de rest van de tijd zijn deze parkeerplaatsen normaal bruikbaar.

Voor de huisvuilophaling moeten de zakken nog enkele weken aan de ophaalpunten verzameld worden, aangezien het kruispunt Nieuwstraat/Noordstraat onderbroken is en de vuilniswagens moeten afbuigen naar de Peter Benoitlaan.

Meer informatie kan u vinden op de projectpagina van Aquafin.