Project Koningin Astridlaan (N1)

Meer over de werken

Het Vlaams Gewest plant sinds een aantal jaren de heraanleg van het gedeelte Koningin Astridlaan tussen kruispunt Duffelsesteenweg en kruispunt Antwerpsesteenweg. De rijweg wordt vernieuwd en er komen vrijliggende fietspaden en een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel. Ook de kruispunten krijgen een vernieuwing. 

Overkoepelende planning

  • Eind oktober 2022: aanvraag omgevingsvergunning
  • December 2022 t.e.m. eind januari 2022: bouwrijp maken van de projectzone
  • Januari 2023 tot najaar 2023: nutswerken
  • April 2024: start riolerings- en wegenwerken

Concrete planning

Na het bouwverlof, op maandag 5 augustus, vernieuwt de aannemer de rijstrook richting Mortsel en legt hij het kruispunt met de Ooststatiestraat aan. Ook het kruispunt met de Vredestraat wordt alvast gedeeltelijk vernieuwd. Daarom komt er op de Koningin Astridlaan (N1) eenrichtingsverkeer naar Mortsel. Deze fase duurt tot en met vrijdag 6 september. 

Communicatie met de buurt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) stuurt dit project. AWV informeert de buurtbewoners via bewonersbrieven en digitale nieuwsbrieven. De bewonersbrieven vind je onderaan deze pagina. Op de digitale nieuwsbrieven kan je je hier inschrijven. 

Wij zijn, als lokaal bestuur Kontich, medebouwheer omdat de uitvoering van de werken op ons grondgebied gebeurt. We informeren daarom waar nodig. Op 13 juni 2022 en 26 maart 2024 organiseerden we een infomarkt om dit project toe te lichten. Je vindt de nodige informatie onderaan deze webpagina terug. 

Volg de werken op de voet

Voor alle informatie over deze werken, kan je terecht op de website van AWV via deze link: https://wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-koningin-astridlaan.