Wijk-werken

Wijk-werken houdt in dat je klusjes laat uitvoeren door werkzoekenden. Je vergoedt hen met wijk-werkcheques. Zo kunnen Wijk-werkers tijdelijke werkervaring opdoen in een laagdrempelige werkomgeving dicht bij huis. ‘Wijk-werken ZORA’ is de organisatie die instaat voor het Wijk-werken in de volgende 8 gemeenten: Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel en Wommelgem.

Geef eens ervaring cadeau

Met het Wijk-werken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, in verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week. Zo doen ze extra werkervaring op. Deze ervaring is goud waard: dit is een stap in hun zoektocht naar een duurzame job. 

Er zijn veel activiteiten mogelijk

Via Wijk-werken kan je verschillende soorten opdrachten laten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden bij je thuis of over de kinderopvang of de busbegeleiding in je school: met Wijk-werken kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkingwachter of logistieke hulp bij events, doet beroep op een Wijk-werker. Vind je de activiteit die jij wil laten uitvoeren niet terug op de toegelaten Vlaamse Activiteitenlijst? Dan kan je ons vragen of deze activiteit ook opgenomen kan worden.

Uniforme aanpak in heel de regio dankzij Wijk-werken ZORA

De 8 deelnemende gemeenten én VDAB werken nu samen. Dat zorgt voor een duidelijke en vereenvoudigde administratie. Vanaf nu betaal je naast het jaarlijks inschrijvingsrecht van 7,5 euro, één vaste prijs van 7,45 euro per wijk-werkcheque voor alle ‘Wijk-werk’ activiteiten in deze regio. 

Wil je gebruik maken van het nieuwe systeem van Wijk-werken? Of wil je zélf Wijk-werker worden?

Je vindt alle info op www.vdab.be/wijk-werken én je kan terecht op het kantoor van Wijk-werken ZORA, Stadsplein 2, 2640 Mortsel van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12 u. en van 13 tot 16.30 u. (woensdag, donderdagnamiddag en vrijdag enkel telefonisch en op afspraak). Telefoon: 03/450.99.03 of 0490/66.82.94.