Pamperbank geboren in Kontich

Baby's en peuters gebruiken zo'n 2.100 luiers per jaar. Dat komt neer op ongeveer 420 euro per jaar. Bij een klein gezinsbudget weegt dit behoorlijk door. Daarom start het Huis van het Kind in Kontich met een Pamperbank.

Heb je luiers waar je baby of peuter is uitgegroeid, of nog een overschot staan omdat je kind ‘droog’ is? Dan kan je die schenken aan de Pamperbank van Kontich.

Je vindt inzamelboxen bij de meters en peters van dit project: bij de kinderopvangvoorzieningen, de buitenschoolse kinderopvang KOKON, en uiteraard ook in het gemeentehuis, waar het Huis van het Kind en het consultatiebureau van Kind en Gezin is.

 

Wij halen de schenkingen bij de ‘meters en peters’ op en sorteren deze luiers, herverpakken ze en verkopen ze voor één symbolische euro aan gezinnen met een klein inkomen. Met de opbrengst kopen we maten aan die we niet meer in voorraad hebben.

De Sociale dienst van het lokaal bestuur, Kind en Gezin en Schakel geven een Pamperkaart aan wie er nood aan heeft.

Schenk je voorraad pampers die je niet meer nodig hebt, en je ontvangt bij de meters en peters een zakje suikerbonen, tot einde voorraad.

 

Voor de juiste schenk-locaties of andere vragen kan je terecht bij:

www.huisvanhetkindkontich.be/pamperbank

huisvanhetkind@kontich.be of 03 246 25 93

 

Locatie Adres
Huis van het Kind / Kind en Gezin Gemeenteplein 1
Groepsopvang ’t Brugske Antwerpsesteenweg 62
Groepsopvang ’t Wisterke Beekboshoek 42
Groepsopvang ’t Lachebekje Mechelsesteenweg 94
Groepsopvang Kidz-Planet Blauwesteenstraat 77
Groepsopvang De drie klavertjes Duffelsesteenweg 353
Groepsopvang Speel-goed Kauwlei 15
BKO KOKON Molenstraat 28 en Ferdinand Maesstraat

 

 

EHBO

 

Het Huis van het Kind Kontich is jouw ‘Eerste Hulp Bij Opgroeien’: ouders en opvoeders kunnen daar terecht met alle mogelijke vragen over kinderen en jongeren: van bij de zwangerschap tot 24 jaar. Zij hebben informatie over kinderopvang, het Groeipakket, wegwijs bij opvoedingsvragen, inschrijven bij scholen …

Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2019 9.36 u.