Paard op de baan? Kalm aan!

Met de start van de lente en het nieuwe wandelseizoen is het dus voor PaardenPunt Vlaanderen het ideale moment om nieuw leven te blazen in de verkeersveiligheidscampagne.

‘Paard op de baan? Kalm aan!’ is een initiatief van PaardenPunt Vlaanderen waarbij verkeersveiligheid centraal staat. Paarden zijn kwetsbaar in het verkeer en kunnen verschieten. Automobilisten zijn zich hier vaak niet van bewust, men moet dus extra aandachtig zijn in het verkeer. Deze campagne heeft onlangs een nieuw jasje aangemeten gekregen. 

Tips
Wat als u een paard tegenkomt in het verkeer?

Paarden zijn gevoelig. Ze schrikken sneller dan je denkt en proberen dan weg te vluchten. Ruiters en koetsiers kunnen dit niet altijd vermijden, vertraag dus altijd en stop indien nodig!
 
Hou afstand!
Laat zo veel mogelijk ruimte als je achter een paard rijdt.
Hou genoeg zijdelingse afstand als je het voorbij steekt of inhaalt.
Als je een paard voorbij steekt voeg je zo ver mogelijk voorbij het dier weer in.

Maak geen lawaai! Paarden schrikken van claxons, geroep, luide muziek, zware motoren, kletterende aanhangwagens en vracht...

Vermijd plotse en hevige bewegingen zoals rennen, zwaaien, flapperende ladingen...

Doorbreek nooit een groep paarden!

Wees extra op uw hoede in vreemde situaties: Paarden zijn bang van bizarre of onbekende objecten zoals treinen, trams, vrachtwagens, tractoren, tunnels, bruggen, omvergevallen bomen, loslopende honden...
 
Kortom, blijf kalm en geduldig!

GRATIS: Stickers en Posters

Wil u graag meewerken aan een paardvriendelijk verkeer? Bestel de stickers en posters en kleef/hang ze op een goed zichtbare plaats.

Nu bestellen?

Stuur een mailtje naar info@paarden.vlaanderen. Vergeet niet om uw adres en het aantal posters/stickers dat u graag wil ontvangen te vermelden. Zij sturen uw pakketje gratis op naar elk adres in België. Voor verzendingen naar het buitenland rekenen zij de kosten door. In dat geval nemen zij eerst contact met u op.