Stem ons Boskapellenpad tot Wandeling van het jaar

De wedstrijd Wandeling van het jaar is aan haar 10e editie toe. En deze keer werd het Boskapellenpad genomineerd. Stem jij ons wandelpad tot wandeling van het jaar?

Wandeling van het jaar

Vijf kandidaten en vijf maanden stapplezier voor duizenden wandelaars: dat is in het kort de wedstrijd Wandeling van het jaar. Na een screening van alle dossiers maakte de jury een shortlist met vijf genomineerden op. Naast wandelingen in Essen, Herselt, Meerhout-Geel en Retie behoort ook het Boskapellenpad tot de kanshebbers. 

Het Boskapellenpad

Het Boskapellenpad is een traject van 8,5 kilometer langs knotwilgen, houtkanten en bloemrijke hooilanden. Je doorkruist, af en toe vanop een vlonderpad, de natuurgebieden Langbos, Babbelse Plassen en Schapenhagen. De Oude Spoorwegberm serveert een open en rustgevend landschap met fraaie vergezichten. De twee historische boskapellen - waarvan één met uniek boommonument - vormen fijne picknickplekken.

Een groot stuk van de wandeling leidt over onverharde paden en is daardoor wel niet geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Stemmen

Stem hier

Je ontdekt al de genomineerde wandelingen hier.

De wedstrijd loopt nog t.e.m. 31 augustus.

Gepubliceerd op woensdag 30 maart 2022 11.18 u.