Kom spelen in onze vernieuwde speeltuin Wild Veld!

Kom jij onze vernieuwde speeltuin Wild Veld uittesten? Het Reipelveld in Waarloos werd omgetoverd tot een gloednieuw speellandschap voor kinderen van alle leeftijden.

Het vernieuwde speelterrein grenst aan de Oude Spoorwegberm, het langste natuurgebied van Vlaanderen, en is de ideale tussenstop voor ouders die een wandeling maken met hun kinderen.

Het terrein biedt voor elk wat wils. Kinderen die graag wat avontuur zoeken, kunnen naar boven klauteren in de molen of schommelen in de schommelmand. Daarnaast kunnen zij zich uitleven in de moeraszone op het klimparcours met verschillende (natuurlijke) klimobjecten en een wilgentunnel. Het boerendorp met het dorpshuisje, de schommelkip en de speelheuvel met glijbaan, vormen een rustige plek waar de allerkleinsten veilig kunnen spelen tussen het groen

Verder is er nog een multifunctionele sportzone waar jong en oud (samen) kunnen voetballen, basketballen en tafeltennissen. Op de paadjes werden speelse elementen toegevoegd zoals gekleurde markeringen en een tankpaal, die kinderen kunnen gebruiken tijdens een rondje rennen, fietsen of rolschaatsen.

De toestellen werden vervaardigd uit Robinia hout, de meest duurzame houtsoort van Europa. Het ontwerp is gebaseerd op de geschiedenis van Kontich. Zo geven de speeltoestellen van het boerendorp, de molen en de moeraszone het vroegere landschap van de gemeente weer.

Tegen de lente zal het speelterrein er mooi groen uitzien en bezaaid worden met wilde bloemen.

Je ontdekt al onze speelterreinen hier.

Gepubliceerd op vrijdag 3 december 2021 10.14 u.