Vier troostplekken in onze gemeente

Zondag 4 juli openden we samen met de vrouwenorganisatie Ferm “troostplekken” op vier locaties in onze gemeente. Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is en dat troost biedt aan iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid.

Troostplekken herken je aan de link met de natuur, een troostpaneel met een inspirerend gedicht en de bloembollen die je er in het najaar kan planten en waarbij je in het voorjaar je dierbaren kan gedenken. De bloemen staan symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. 

De troostplekken kwamen er met dank aan onze dienst voor Gezondheid en Eerstelijnssamenwerking (Gezel) en zijn terug te vinden in de volgende buurten: 

  • Kontich - Kazerne: de Groene Weg,
  • Kontich – Centrum: in het Altenapark,
  • Sint-Rita: in het park over het St Rita college,
  • Waarloos: Hessepoellei, tussen de speeltuin en het bos.

Troostplekken zijn er ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Je kan er gewoon langskomen of een babbeltje slaan. Of je kan een heuse troostwandeling maken. Vanuit de troostplek in Kontich-Kazerne loodst de wandeling je langs vijf plaatsen in de gemeente. De wandeling is ongeveer twee kilometer lang en is bewegwijzerd. Je kan ze ook volgen aan de hand van een QR-code die je opent met de de QR-app of je fototoestel of je smartphone. De app download je via de app-store van je smartphone

Meer info over troostplekken vind je op de website van Ferm: www.samenferm.be/netwerk/planttroost/troostplekken.

Gepubliceerd op maandag 5 juli 2021 16.08 u.