Geen mondmaskerplicht meer in winkelstraten en schoolomgeving

Het is niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de winkelstraten en schoolomgeving in onze gemeente. Die beslissing werd genomen omdat de vaccinatiecampagne op kruissnelheid komt en een steeds groter deel van de bevolking gevaccineerd wordt.

Antwerps gouverneur Cathy Berx besliste op 11 juni 2021 om de provinciale politieverordening met betrekking tot de mondmaskerplicht op te heffen vanwege de positieve evolutie in de epidemiologische situatie en de realiteit op het terrein. Zo verdwijnt de mondmaskerplicht op verschillende plaatsen.

Ook wij heffen de mondmaskerplicht op in de winkelstraten en schoolomgeving. De mondmaskerplicht verdwijnt in de Mechelsesteenweg vanaf het kruispunt met de Duffelsesteenweg tot en met het Gemeenteplein, de Molenstraat en de Antwerpsesteenweg tot aan de Hofstraat. Ook geldt er geen mondmaskerplicht meer binnen de straal van 200 meter van de in- en uitgangen van de verschillende scholen in de gemeente. De borden die deze mondmaskerzones aanduiden, werden weggenomen.

We blijven evenwel de mondmaskerplicht handhaven in de publiek toegankelijke delen van de openbare gebouwen zoals de bibliotheek, de academie, het cultuurhuis, het Gemeentehuis enzovoort. Dit om verwarring te vermijden bij de inwoners over het al dan niet dragen van het mondmasker in de verschillende gebouwen.

Meer info over de veiligheidsmaatregelen in onze gemeente lees je hier

Gepubliceerd op woensdag 16 juni 2021 10.55 u.