Ontdek alle groene speelplekken in de buurt!

De Zuidrand, dat is spelen, ravotten, chillen, wandelen...in het groen. Meer dan 200 groene speelplekken liggen er te wachten om ontdekt te worden. Deze plekken werden getest en goedgekeurd door onze jonge reporters. Met leuke uitdagingen dagen ze jou uit om op ontdekking te gaan. Doe je mee?

Ontdek de groene speelplekken hier

In de Antwerpse Zuidrand liggen er meer dan 200 grote en kleine speelplekken te wachten om ontdekt te worden. De Kontichse kinder- en jongerenreporters Mateo Kerkhofs, Emma Vandenbulcke en Yann Verbeeck gingen alvast op ontdekking. Ze testten de verschillende speelplekken én keurden ze goed. Via leuke challenges dagen de reporters kinderen en jongeren uit om op ontdekking te gaan.

Niet alleen kinderen kunnen naar hartenlust spelen in het groen, ook jongeren vinden er een plek om te chillen. Er is voldoende plaats om gezellig samen te zijn en te genieten van het groen met je bubbel. Dankzij de vele rustige paden kan je al wandelend of fietsend een bezoek aan verschillende groene plekken combineren.

Of je nu wilt spelen, chillen of gewoon genieten van het groen, surf naar www.provincieantwerpen.be/groendoener. Daar ontdek je alle groene speelplekken bij jou in de buurt, de leuke challenges voor kinderen en jongeren en de paden die de speelplekken met elkaar verbinden.

En jij, wat ga jij doen in het groen? Deel jouw uitstap naar het groen op je social media onder de #groendoener !

Het project groendoener kadert binnen het strategisch project ‘Beleefbare Open Ruimte in de Antwerpse Zuidrand’ en is een samenwerking tussen het departement Leefmilieu van provincie Antwerpen, Sportpret vzw, OpenMap Consultent en Createlli vzw. Het project kwam tot stand met steun van Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid.

 

Gepubliceerd op maandag 7 juni 2021 10 u.