Zitdagen personenbelasting op 25 en 28 mei

Op vrijdag 25 mei en maandag 28 mei kan je in zaal Sint – Jan, in de bibliotheek op het Sint – Jansplein, terecht om je te informeren of je te laten helpen met het invullen van je belastingaangifte. Je kan er terecht van 9 tot 15 u.

Vanaf mei start weer de jaarlijkse periode voor het indienen van uw belastingaangifte. Kijk je met enige ongerustheid uit naar die periode? Dat is niet nodig. De FOD Financiën doet heel wat inspanningen om voor jou het indienen van je aangifte zo gemakkelijk mogelijk maken.
Daarvoor zijn er verschillende opties:


1. U krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte.


Dat is een brief met daarin alle fiscale gegevens die de FOD Financiën van u kent, met meteen ook een simulatie van de belastingberekening.

U ontvangt misschien uw voorstel van vereenvoudigde aangifte online via MyMinfin.be. Dit komt omdat u vorig jaar uw aangifte online heeft ingediend.


U moet zorgvuldig uw gegevens controleren.


Uw gegevens zijn juist en volledig? U moet niets doen. U zult uw aanslagbiljet ontvangen met uw belastingberekening op basis van de gegevens in dit voorstel.


Uw gegevens zijn onjuist of onvolledig? U bent verplicht om de FOD Financiën dat te melden. U kunt dit voorstel verbeteren via MyMinfin.be (Tax-on-web). U kunt ook het papieren antwoordformulier invullen en terugsturen. De FOD Financiën zal uw nieuwe gegevens onderzoeken, en u zult uw aanslagbiljet ontvangen met uw belastingberekening.


Meer info op de website van de FOD Financiën (www.fin.belgium.be)

2. U vult zelf uw aangifte in.


Uw aangifte gemakkelijk en snel invullen? Dat doet u online! De online aangifte biedt heel wat voordelen: vooraf ingevulde gegevens, hulp bij het invullen, snellere behandeling van uw aangifte, raming van de verschuldigde belasting met optimalisering…


Daarvoor logt u in op MyMinfin.be. Dat is uw eigen fiscaal dossier met daarin Tax-on-web.
Hoe inloggen?


• Met uw elektronische identiteitskaart en een kaartlezer of een draadloze kaartlezer. U heeft uw pincode nodig. Bent u die vergeten dan kunt u bij uw gemeente een nieuwe pincode vragen met uw PUK-code en uw identiteitskaart. Kent u ook die niet, dan kunt u online (ibz.be) of bij uw gemeente nieuwe codes vragen. Let op: dat duurt wel zo'n drie weken.
• Met de ‘Itsme’-app op uw smartphone. U moet die maar één keer activeren. Vervolgens maakt u op uw smartphone codes aan om in te loggen.

Aangifte ingevuld? Vergeet niet om deze ons op te sturen door te klikken op ‘Bevestigen voor verzending’ en vervolgens ‘Indienen’. U dient een gezamenlijke aangifte in? U en uw partner moeten beiden elektronisch handtekenen.


Meer info op de website van de FOD Financiën (www.fin.belgium.be)

 

3. U heeft hulp nodig om uw aangifte in te vullen?


Heeft u een vraag ?


Raadpleeg de FAQ van FOD Financiën (www.fin.belgium.be)
• Contacteer het Contact center van FOD Financiën, via het formulier online of op 0257 257 57 (normaal tarief - elke dag beschikbaar van 8u tot 17u).


U wilt uw aangifte laten invullen?


Opgelet! U moet uw identiteitskaart meebrengen. Komt u voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart mee en een volmacht.


Experten van de FOD Financiën helpen u graag tussen 2 mei en 29 juni 2018.
U vindt hen op de volgende locaties:
• In Kontich kan je o vrijdag 25 mei en maandag 28 mei in zaal Sint – Jan, in de bibliotheek op het Sint – Jansplein, terecht om je te informeren of je te laten helpen met het invullen van je belastingaangifte. Je kan er terecht van 9 tot 15 u. 


In de belastingkantoren van de FOD Financiën:
• Mechelen - Zwartzustersvest 24
• Boom - J. Van Cleemputplein 7
• Geel - Werft 65
• Herentals - Belgiëlaan 31
• Lier - Kruisbogenhofstraat 24
• Turnhout – Spoorwegstraat 22
• In het Wijnegem Shopping Center Turnhoutsebaan 5 in Wijnegem
o Op 16 en 23.06.2018


U kunt terecht in om het even welke locatie, ook buiten uw regio (zie de volledige lijst op de website van de FOD Financiën).


Opgelet: u moet uw identiteitskaart meebrengen. Komt u voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart mee en een volmacht.


Kom bij voorkeur zo snel mogelijk in mei om lange wachtrijen te vermijden. Uw aangifte nog niet ontvangen? U hoeft niet langer te wachten, de experten van FOD Financiën kunnen u al helpen.

Gepubliceerd op zondag 15 april 2018 9.59 u.