Voorkom maatregelen door plaats te maken voor onze veegwagen

Je zag hem misschien al opduiken in onze straten? Onze veegwagen. Hij houdt onze straten proper. Wanneer jouw straat aan de beurt is, verschijnt er een verkeersbord met een parkeerverbod. We zullen vanaf nu toezien op een strikte naleving hiervan en strenger optreden wanneer dit niet gebeurt.

Wat kan je van ons verwachten?

De bedoeling is dat we voortaan alle straten minimaal één keer per jaar met de grote veegwagen proper maken. De straten die gevoeliger zijn voor vervuiling komen meer aan bod. We hebben de straten van onze gemeente verdeeld in zones. Wanneer de zone met jouw straat aan de beurt komt, zal je er een verkeersbord zien verschijnen om een parkeerverbod aan te geven. Op dat bord kan je ook zien tussen welke uren we komen vegen. Het bord verschijnt minstens 24 u. op voorhand zodat je voldoende tijd krijgt om je wagen te verplaatsen. ’s Avonds na de veegbeurt wordt het bord weggehaald en kan je terug parkeren.

Hoe kan jij ons helpen?

Hoe kan je nu concreet helpen bij straatvegen? Wel, dat is heel eenvoudig! Het enige dat we van je vragen is om je wagen niet te parkeren in de straten waarin geveegd zal worden en dit tijdens de uren die worden aangegeven op het verkeersbord. Als je dat wel doet, kan onze veegwagen niet overal komen én niet de hele straat proper krijgen. 

Ondanks het feit dat de signalisatie duidelijk is en tijdig wordt geplaatst, stellen we vast dat sommige eigenaars het parkeerverbod niet naleven en dat er nog steeds voertuigen blijven staan. Daarom zullen we nazien op een strikte naleving van het parkeerverbod en strenger optreden wanneer dit niet gebeurt. In samenspraak met onze gemeenschapswacht nemen we de passende maatregelen die kunnen leiden tot een sanctionering. 

Welke straten komen aan bod?

Dat ontdekt je hier: https://www.kontich.be/veegplan.

Tot slot..

Kontich proper houden én mooi maken is niet enkel een wens van ons maar ook van iedere inwoner van onze gemeente. Als we dit goed willen doen, moeten we het samen doen! Bedankt! 

Lees meer over het veegplan op deze webpagina: https://www.kontich.be/veegplan

Gepubliceerd op dinsdag 25 mei 2021 10.25 u.