De lenteactie wordt afgeblazen

De lenteactie wordt afgeblazen. Ze werd in het leven geroepen om lokale handelaars een hart onder de riem te steken en om inwoners aan te moedigen om lokaal te winkelen. Vanwege de pandemie werd ze dit jaar meermaals uitgesteld. Vanwege de aanhoudende onzekerheid wordt ze nu definitief afgeblazen.

Het principe van de actie was eenvoudig: elke aankoop bij een lokale handelaar zou de inwoners loten opleveren waarmee ze kans maakten op één of meerdere Kontichbonnen. Het doel van de actie was om de lokale economie een duwtje in de rug geven na een moeilijke periode. De corona-pandemie stak daar echter een stokje voor. De onduidelijkheid bleef te lang aanslepen om de nodige voorbereidingen te kunnen treffen voor de actie.

Desondanks blijven we ons in onze gemeente inzetten voor de ondersteuning van de lokale handelaars en verzekeren we dat we de lenteactie volgend jaar zullen hernemen. Zo hebben we niet één maar twee solidariteitsacties voor onze lokale economie in het vooruitzicht: de eindejaarsactie in 2021 en de lenteactie in 2022.

Gepubliceerd op donderdag 22 april 2021 12.28 u.