Leen jouw raam voor een geestelijk gezonde spreuk

Van 1 tot 10 oktober is het de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheidszorg. Tijdens deze 10 dagen zetten we het belang van veerkracht in de verf en organiseren we geestelijk gezonde acties. Onze favoriet: de geestelijk gezonde spreuken in het straatbeeld. Doe jij mee?


Over de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg


Ons leven wordt momenteel serieus op zijn kop gezet door het corona-virus. Voor veel mensen brengt het virus onzekerheid, angst en/of stress met zich mee. En die kunnen ons psychisch welzijn ernstig schaden. De beste remedie: een flinke portie veerkracht!


Over het begrip veerkracht

Veerkracht is het vermogen om om te gaan met onverwachtse uitdagingen en ingrijpende gebeurtenissen. Het is je kracht om als het ware 'terug te veren' wanneer je te maken krijgt met een tegenslag. Vanwege het corona-virus hebben we meer dan ooit nood aan veerkracht. Wanneer je veerkracht in het gedrang komt, is de steun van anderen erg belangrijk. Daarom benadrukken we het belang van verbinding. 


Over de actie 'Spreuken in het straatbeeld'

Met deze actie willen we verbinding creëren tussen onze inwoners door hun met spreuken in het straatbeeld te doen stilstaan bij hun geestelijke gezondheid en het belang van sociale verbondenheid daarbij. Daarom duiken er binnenkort fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en treffende quotes op en dit op de ramen van huizen verspreid over onze gehele gemeente.


Hoe draag je met jouw raam een steentje bij voor de geestelijke gezondheidszorg?

Wil jij ook uitpakken met een geestelijke gezondheidsspreuk op jouw raam? Je kan kiezen voor affiches aan de binnenzijde of spreuken met een krijtstift aan de buitenzijde van je raam.

  • Tot en met 25 september kan je een raamaffiche bestellen. Je hebt de keuze uit 4 affiches: drie met een voorgedrukte tekst (zie afbeeldingen) en één met een tekst die je zelf kan invullen.
  • Vul daarvoor het bijgevoegd bestelformulier in en bezorg het ons via gezel@kontich.be of via het onthaal van Het Gemeentehuis.
  • In de week van 21 september wordt je spreuk aangebracht of ontvang je ten laatste je affiche. 
  • Bezorg ons een foto van de spreuk op je raam vóór 1 oktober via gezel@kontich.be 
  • Deel je spreuk op sociale media en vergeet ze niet te voorzien van de hashtag #samenveerkrachtig. 

Ben je op zoek naar meer informatie over de tiendaagse? Die vind je op de website: www.samenveerkrachtig.be/

Gepubliceerd op maandag 7 september 2020 10 u.