Leg jij een plantje in je winkelmandje voor Kom op tegen Kanker?

Koop jij opnieuw een plantje van Kom op tegen Kanker om kankerpatiënten en hun naasten te steunen? Dat kan van 1 tot 20 september tijdens de Plantjesactie. Wist je dat deze actie er dit keer helemaal anders uitziet?


Hoe koop je een plantje?

Koop tussen 1 en 20 september je plantje(s) via de website van Kom op tegen Kanker. Je bestelt en betaalt online. Na aankoop, laat je je plantje thuis leveren (tegen een kleine meerkost) of haal je het af in een afhaalpunt. Je kan in onze gemeente terecht in twee afhaalpunten:

  • Aveve: Keizershoek 281, (26-30 september)
  • Vrijetijdshuis De Brouwerij: zaal Sint-Jan (gelijkvloers), Sint-Jansplein 8, zaterdag 26 september van 9.30 u. tot 12.30 u.

Tip: vraag ineens bij vrienden en familie wie een plantje wil en plaats een gezamenlijke bestelling. Zo beperk je de leverkost en je ecologische voetafdruk.

Voor wie koop je een plantje?
Een azalea voor Kom op tegen Kanker is het enige plantje dat je koopt voor een ander, maar houdt voor jezelf. Want met je aankoop maak je een verschil voor kankerpatiënten en hun naasten. De ziekte heeft vaak een grote impact op hun levens. Met de opbrengst van de plantjesverkoop kan Kom op tegen Kanker ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.

Waarom geen verkoop tijdens het traditioneel plantjesweekend?
Vanwege het corona-virus wil de organisatie geen risico’s nemen. Gezondheid gaat voor. Bovendien werd een traditionele verkoop met de geldende veiligheidsmaatregelen onmogelijk.


Waarom een azalea?
Het plantje dat je koopt tijdens het Plantjesweekend is een Gentse azalea: een Vlaams streekproduct dat milieuvriendelijk wordt geteeld en makkelijk te onderhouden is.

Hoe verzorg je je azalea?
Azalea’s hebben graag voldoende (indirect) licht. Hoe frisser je ze zet, hoe langer ze bloeien. Geef azalea’s niet te veel water. Ze houden niet van natte voeten. Dompel ze af en toe onder in een emmer water tot alle lucht uit de kluit verdwenen is en laat ze daarna goed uitlekken. Daar peppen ze van op.

Wens je meer informatie?
Die vind je terug op de website van Kom op tegen Kanker.

Gepubliceerd op maandag 31 augustus 2020 13.34 u.