Wegens succes verlengd! Zomerse luisterverhalen op een bankje

Vanaf vandaag kan je in Kontich op verschillende locaties genieten van gratis en corona-proof theater in de open lucht. Zo ontdek je 20 originele verhalen op evenveel zitbankjes verspreid over de gehele gemeente.

Elk van deze banken draagt een sticker met een QR-code die je kan scannen via je smartphone. Elke QR-code neemt je mee in een luisterverhaal dat zich afspeelt tussen twee mensen en misschien wel gebeurde op de plaats waar je zit. Net zoals in het theater zijn het pakkende levensdialogen die ontroerend en herkenbaar zijn.

Dit theaterproject draagt de toepasselijke naam ‘het bankje’ en is een initiatief van OPEN DOEK; de koepelorganisatie voor het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel. Het heeft als doel om theater dicht bij het publiek te brengen nu het publiek niet tot bij het theater kan geraken vanwege de geldende veiligheidsvoorschriften. Meer dan 100 amateurkunstenaars uit verschillende disciplines en regio’s sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden in slechts één maand tijd 20 prachtige luisterverhalen.

Trek je er graag op uit om te gaan genieten van deze luisterverhalen? Dat kan nog tot en met 30 september. Hieronder vind je (in de bijlage) een plannetje met de 20 locaties in Kontich. Kan je niet wachten om de zomerse gesprekken te ontdekken? Dan kan je er een blik op werpen via de website van OPEN DOEK: https://www.opendoek.be/events/het-bankje

Gepubliceerd op woensdag 12 augustus 2020 10 u.