Update: het kruispunt Ooststatiestraat-Kauwlei terug open vanaf 17 september

Op 4 augustus startte onze aannemer bvba Gebroeders Van Den Bogerd de werken aan het fietspad in de Ooststatiestraat. De eerste fase van deze werken betreft het kruispunt Ooststatiestraat/Kauwlei en eindigt op 16 september. Vanaf 17 september is het kruispunt terug open.

Het huidig fietspad wordt vervangen door een breed dubbelrichtingsfietspad met als bedoeling om de veiligheid van en het rijcomfort voor fietsers te verbeteren. De werken bestaan uit vier fasen en worden verwacht in totaliteit een drietal maanden in beslag te nemen.

De eerste fase van deze werken eindigt deze week. In deze fase nam de aannemer het kruispunt Ooststatiestraat/Kauwlei onder handen. Op 10 september werd de asfaltering aangebracht en op 16 september de belijning. Vanaf 17 september is het kruispunt terug opengesteld voor het verkeer.

De tweede fase van deze werken ging ondertussen van start. In deze fase neemt de aannemer het deel van de Ooststatiestraat tussen de Kauwlei en Gallo-Romeinenlaan onder handen. Hierdoor wordt de Bosveldlaan doodlopend aan de Ooststatiestraat en moeten fietsers verplicht afstappen op de overzijde van de straat.

Deze timing is onder voorbehoud van weers- en onvoorziene omstandigheden. 

Voor meer informatie kan je hier terecht.

Gepubliceerd op dinsdag 15 september 2020 10 u.