Uitbating Altenabistro

Het Altenapark is een favoriet plekje voor de Kontichnaar om te vertoeven, bij voorkeur in het zonnetje op het terras van het landhuis. Binnen afzienbare tijd wordt dit opnieuw mogelijk. Daarom zoeken we een uitbater voor de ‘Altenabistro’ op de benedenverdieping van het landhuis.

Dat landhuis is nog in verbouwing tot medio 2018.

Het lokaal bestuur Kontich is op zoek naar een uitbater die met veel goesting en een sterk businessplan van de Altenabistro een aangename horecazaak wil maken waar het heerlijk vertoeven is.

De Altenabistro ligt naast de kapel, de polyvalente zaal van het gemeenschapscentrum. De kapel heeft een eigen cultuurprogrammatie. De zaal wordt ook vaak verhuurd voor lezingen, repetities, concerten enz. zowel aan verenigingen en organisaties als aan particulieren.

De verbouwing
Architectenbureau ONO staat samen met aannemer Vegaudi in voor de verbouwing van het landhuis naast de kapel. 
In het landhuis krijgt de Academie voor muziek en woord haar nieuwe stek. 
In de toekomst zal je de kapel enkel via het landhuis kunnen bereiken. In het landhuis is er plaats voor een comfortabel onthaal met vestiaire en ruime foyer. Dit onthaal en de foyer betekenen een hele verbetering voor de bezoeker van de kapel.
Door de nieuwe indeling komt er ook een directere link met de bistro.
De ruimte voor de bistro zelf kan door de uiteindelijke uitbater nog grotendeels zelf ingericht worden. Ze wordt immers casco opgeleverd.

De uitbating
De gemeente wenst het exploitatierecht van de Altenabistro toe te wijzen aan een enthousiaste uitbater onder voorwaarden die de uitbating ernstig en leefbaar maken en houden.
De uitbating moet bovendien een meerwaarde bieden aan de bezoekers (fietsers, wandelaars, …) van het park, aan de gebruikers van het gebouw (verenigingen, bezoekers, huurders, …), aan de buurtbewoners (serviceflats, ouders, school, wijkbewoners,…) en aan ouders met jonge kinderen die in de Altenabistro even willen uitblazen van de hectiek van de dag terwijl de kinderen in de boomgaard/speeltuin wat kunnen spelen.

Vanuit deze optiek heeft de gemeente enkele uitgangspunten voor de exploitatie voor ogen, zoals kwaliteitsvolle maaltijden en dranken, ook voor kinderen en senioren, en aansluiting bij de culturele invulling van het gebouw.

Interesse?
Om tot een goede en duurzame toewijzing te komen, verloopt de selectie van een nieuwe uitbater in verschillende fasen.
De eerste fase is een open dialoog met de verschillende mogelijke kandidaten.
Daarin bespreekt de gemeente de uitgangspunten met elke kandidaat afzonderlijk. Zo krijgen de kandidaat-uitbaters de kans de uitgangspunten mee te verfijnen en aan te vullen, vanuit hun expertise als horeca-uitbater. 

Pas na deze verkennende fase zal de gemeenteraad een ontwerp-uitbatingsovereenkomst met de uiteindelijke voorwaarden goedkeuren. De kandidaten kunnen hierop hun voorstel indienen.
Enkel de kandidaten die deelgenomen hebben aan de dialoog, zullen een effectief uitbatingsvoorstel kunnen indienen.

Het is de ambitie van de gemeente om de exploitatie van de Altenabistro op te starten tegen de zomer van 2018. 

Mensen die interesse hebben om zich kenbaar te maken als kandidaat-uitbater nodigen we uit op een informatiesessie waarin we de procedure zullen toelichten. We zullen dan ook de ruimten in het landhuis die voorzien zijn voor de bistro bezoeken. Deze informatiesessie vindt plaats op woensdag 5 juli om 19.30 u. in de Altenakapel. Een extra sessie is voorzien op maandag 21 augustus om 19.30 u. in de kapel.

Inschrijven voor één van deze sessies kan via aankoop@kontich.be .
Ook voor meer info kan je terecht op dit e-mailadres, of op het nummer 03 450 78 97.

Gepubliceerd op donderdag 22 juni 2017 16.02 u.