Doe jij mee met de Week van de Bij?

Van 28 mei tot en met 4 juni is het de Week van de Bij. Een campagneweek waarin we het belang van de bij benadrukken in Vlaanderen. Dat doen we op verschillende manieren in onze gemeente. Doe jij mee? Je leest er hieronder meer over.

Bijen zijn hard nodig want ze verhogen onze biodiversiteit. Ze zorgen voor de bestuiving van zowel landbouwgewassen en fruitbomen als van onze wilde bloemen en planten. In Kontich doen we er daarom alles aan om deze nuttige beestjes te helpen. Zo doen we mee aan de Week van de Bij en nemen we verschillende initiatieven om het belang van de bij onder de aandacht te brengen. 

  • Kleurwedstrijd: onze bibliotheek organiseert van 26 mei tot 15 juni een leuke kleurwedstrijd voor de jonge lezers. De kleurplaten liggen in de bib en worden beloond met fijne prijzen waaronder een aantal exclusieve Suske en Wiske stripboeken.

  • Bijenfietstocht: spring op je fiets van 28 mei tot 31 augustus en ontdek samen met Suske en Wiske de favoriete plekken van bijen in de Zuidrand. De fietstocht voert je vanuit Lint via de fietsknooppunten naar Boechout, Hove, Mortsel, Edegem en Kontich. Je ontdekt er meer over op www.lint.be/bijenvriendelijke-fietsroute.

  • Workshop bijenhotels: op 4 juni geven we in de Natuur & Museum tuin een workshop over het maken van bijenhotels. Ook beantwoorden we alle vragen over het gemeentelijk bijenplan en de wilde bijen die in onze gemeente voorkomen. Je leest er meer over: www.uitinkontich.be/activiteiten/detail/1712/eco-opentuindag-kontich-workshop-bijenhotels-maken

Wist je dat Kontich een bijenvriendelijke gemeente is? Je leest er hier alles over: www.kontich.be/bijen--en-bloemenvriendelijke-gemeente

Meer info
www.vlaanderen.be/week-van-de-bij

Gepubliceerd op maandag 22 mei 2023 16.10 u.