Het inleefhuis zoekt begeleiders

Voel jij je geroepen om jongeren en nieuwkomers te leren omgaan met budgetten? Word dan vrijwilliger in het inleefhuis. Een huis waarin ze bewust worden gemaakt van wat (alleen) wonen in Belgiƫ kost.

Steeds meer jongeren krijgen op 18-jarige leeftijd te maken met schulden, een lastige start van je zelfstandig leven. Meer jonge cliënten komen bij OCMW’s aankloppen voor begeleiding in financiële keuzes. (Anderstalige) nieuwkomers zijn zich niet altijd even goed bewust van de kost van het dagelijks leven in ons land.

Het inleefhuis

Om deze reden werd het inleefhuis in het leven geroepen. Het is een nagebouwd huis waar jongeren en (anderstalige) nieuwkomers bewust worden gemaakt van wat (alleen) wonen in België kost. Het inleefhuis is te bezoeken van 6 tot en met 24 maart 2023 in het Jongeren Ontmoetingscentrum (JOC) in Mortsel.

Bezoekers worden hier doorheen de kamers rondgeleid en krijgen informatie over hoe goed om te gaan met hun budget. Zo zal het in de keuken o.m. gaan over budgetvriendelijk winkelen en in de slaapkamer over tweedehandskledij. Vrijwilligers begeleiden jongeren en (anderstalige) nieuwkomers doorheen het huis waar ze kennis kunnen maken met verschillende zaken van het zelfstandige leven.


Word begeleider

Voel jij je geroepen om deze doelgroep te leren omgaan met budgetten? Er worden nog verschillende vrijwilligers gezocht om rondleidingen te geven op 6, 7, 9, 10, 13, 14 en 16 maart. Lijkt jou dat wel wat? Neem contact op met vrijwilligers@mortsel.be of 03 444 17 28 en noteer de nodige data alvast in je agenda.

  • In januari of februari zal er een korte opleiding gegeven worden aan de vrijwilligers om hen klaar te stomen voor de rondleidingen.
  • Er wordt een try-out georganiseerd op 3 maart 2023 zodat wie wil al eens kan oefenen.
  • Het inleefhuis gaat door van 6 tot en met 24 maart 2023 in het JOC, Lusthovenlaan 10 in Mortsel.
Gepubliceerd op donderdag 3 november 2022 9.44 u.