Koesterweek van 8 tot 15 december

Van 8 tot 15 december doen we mee aan de Koesterweek. Samen met het Berrefonds vragen we dan aandacht voor al de gezinnen die een kind verloren en kampen met immens verdriet.
Tijdens de Koesterweek gaat alle aandacht in onze gemeente naar gezinnen die een kind verloren. Ook in Kontich gebeurt soms het ondenkbare en sterft er een kind. Hun gezinsleden moeten onmetelijk verdriet dragen. Daarom is het belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor hen.

Om die reden hijsen we samen met heel wat andere gemeenten een speciale vlag tijdens de Koesterweek. Op onze begraafplaats (in de Duffelsesteenweg) laten we deze week elke ochtend en avond lichtjes branden. Om te tonen dat we dit verdriet zien, en dat gezinsleden zich gesteund, gehoord en gedragen voelen.

Ook nodigen we onze inwoners uit om deze week hun hart te tonen. Dit kan op verschillende manieren: door een mooie pin te dragen, een bericht op sociale media te delen, een affiche voor het raam te hangen enz... Je ontdekt er meer over op de website: www.koesterweek.be.

 

Gepubliceerd op maandag 13 november 2023 9.34 u.