NIEUW: Mijn VerbouwPremie (vanaf 1/10/22)

NIEUW Mijn VerbouwPremie: 1 online loket voor Vlaamse renovatie- en energiepremies 

Vanaf 1 oktober 2022 vraagt u de Vlaamse renovatie- en energiepremies aan via 1 online loket: MijnVerbouwPremie.be.De premies van Fluvius en de Renovatiepremie houden dan op te bestaan (vanaf 1/7/22). 

Voor meer informatie over de overgangsmaatregelen, kijkt u op www.mijnverbouwpremie.be.

U kunt de premie tijdelijk niet aanvragen tussen 1 juli en 30 september 2022. Mijn VerbouwPremie kunt u aanvragen vanaf 1 oktober 2022. 

Hebt u dus plannen om uw muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn uw ramen aan vervanging toe? Plaatst u nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeert u in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Dan kan u hiervoor Mijn VerbouwPremie aanvragen. Gebruik de simulator om te weten op welke premies u recht hebt. 

Facturen mogen bij aanvraag van Mijn VerbouwPremie maximaal 2 jaar oud zijn. U kunt dus alvast starten met uw verbouwproject.

  • Voor wie? Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw (of bedrijfspand). 
  • Voor wat? Er zijn premies in volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair.
  • Welk bedrag? Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin.

Meer informatie? Neem dan contact op met de cel wonen of de cel energie. Op 24/6, 27/6 en 28/6 kan je hier terecht (op afspraak!) om na te gaan of je best nog uiterlijk 30/6/22 de huidige premies aanvraagt of beter wacht tot 1/10/22 en Mijn VerbouwPremie aanvraagt. Een afspraak kan je hiervoor uitzonderlijk enkel telefonisch of via e-mail maken!

Financier uw verbouwing met Mijn VerbouwLening 

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kunt u vanaf 1 juli 2022 ook de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Deze lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van Mijn VerbouwPremie zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking.