Word jij Natuurbuur?

Kontich gaat van grijze naar groene tuinen!

Vlaanderen bestaat voor 9% uit tuinen dat is drie keer zoveel als de oppervlakte van de natuurgebieden. Tuinen kunnen dus een belangrijk rol spelen op het vlak van klimaat, waterschaarste, biodiversiteit en vergroening. Benieuwd hoe je tuin kan ingezet worden als wapen tegen hitte, droogte en wateroverlast? Ga aan de slag met handige doe-het-zelf maatregelen in Natuurbuur!

Natuurbuur

Een Natuurbuur is een burger die beseft dat hij met zijn tuin, gevel, balkon, oprit of dak iets kan doen voor het klimaat en zo het verschil kan maken.

Ben jij zo'n burger? Dan ligt je klimaatdaad nu binnen handbereik. In de Natuurbuur catalogus vind je tal van groene oplossingen stap voor stap uitgelegd, inclusief boodschappenlijstje. Je kan meteen aan de slag. Samen maken we van Kontich een Natuurbuur-buurt!

Tip: Kijk regelmatig in onze catalogus. Ze wordt namelijk steeds aangevuld met nieuwe klimaatadaptieve oplossingen voor in en om je huis.

Natuurbuur

 

Groenblauwpeil

Ben je benieuwd hoe klimaatbestendig jouw perceel vandaag al is? Groenblauwpeil is een website van de Vlaamse overheid waarmee je kan berekenen hoe klimaatbestendig jouw perceel is.

Je vult eenvoudig je adres in en selecteert het juiste perceel, op basis van jouw persoonlijke gegevens krijgt je perceel een score van A tot F. Hoe meer ruimte voor groen en blauw, hoe beter jouw score zal zijn. Omdat er steeds ruimte is voor verbetering krijg je ook een aantal suggesties om jouw perceel nog groener of blauwer te maken!

Groenblauwpeil