Malcroys Brewing / FELIS

Malcroys brewing / Felis 2 brouwerijen onder 1 dak.

Malcroys Brewing is een Kontichse brouwerij die eigenzinnige bieren brouwt. Alles wordt gebrouwen in eigen ketels en de bierstijlen zijn afhankelijk van het seizoen en de inspiratie van de brouwer.

Van hoppig of gerookt tot zwaar en zwart. Craft op z'n best.

FELIS brouwt zure bieren met een twist. Fruit, groenten, kruiden of speciale zouten, niets is te gek! Fris en doordrinkbaar. Ideaal voor de zomerse dagen.

2550 6.8% abv (TAP)

Het moest er ooit eens van komen: ons eigen Kontichs Streekbier. Als eerbetoon aan de gemeente waar we wonen en brouwen, creëerden we dit frisse, blonde bier.
Maar Malcroys zou Malcroys niet zijn, als we er geen twist aan zouden geven. Daarom voegden we een klein beetje dry hop toe en een flinke dosis paradijszaad.

Omdat Kontich toch een beetje ons paradijs is!

Hops Or Die - Green Bullet & Motueka  7% ABV (TAP)

De derde versie van onze hop forward bier reeks. DIt keer kozen we voor uitsluitend Nieuw Zeelandse hopsoorten. 

WHITE cedar BLACK ipa Summer Edition 7% ABV ( Fles)

De zomerse versie van onze black ipa met ceder. Meer hop en iets lichter in alcohol.

FELIS brengt mee:

FELIS Earl Grey Sour 5,8%ABV (TAP)

Het nieuwste FELIS bier is een Sour met een subtiele smaak van Earl Grey thee. De bergamot in de thee geeft het bier een citrus toets die doet denken aan appelsien, samen met het friszure van het bier en een vleugje zwarte thee. 

FELIS Thyme Sour Saison 5% ABV ( FLES ):

Een zuur bier, gebrouwen met wilde tijm en vergist met saison gist, wat voor een iets droger mondgevoel zorgt. 

FELIS Gose 5% ABV (FLES): 

De oud Duitse Gose stijl ligt aan de basis van verschillende FELIS bieren: een friszuur tarwebier, traditioneel gebrouwen met zout. Deze 'basis'versie heeft geen extra toevoegingen, maar is toch zeer fruitig en doordrinkbaar. Een Gose is laag in alcohol, maar heeft door het zout toch een vol mondgevoel.

FELIS Cucumber Gose 4.8% ABV ( FLES) :

Aan deze Gose zijn komkommers toegevoegd en in plaats van gewoon zout is er zeewier zeezout gebruikt. Geen bier als je niet van komkommers houdt!

Info: www.Malcroysbrewing.com